S.v. ROAC blameert zich tegen v.v. Leiden

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen heeft ROAC zich van zijn slechtste kant laten zien. Na een ruststand van 0-0 werden in de tweede helft maar liefst drie tegendoelpunten geincasseerd. Omdat ROAC zelf niet scoorde werd er logischerwijs met 0-3 verloren.

Na het zware trainingsweekend en de redelijk tot goede pot tegen DOSR, die overigens wel met 1-2 verloren werd, hadden de trouwe toeschouwers veel meer verwacht tegen de v.v. Leiden. ROAC zit in een moeilijke poule, en Leiden is op papier de ‘makkelijkste’ tegenstander. Vorig jaar wist Leiden maar weinig te imponeren in de zaterdag derde klasse, terwijl ROAC voor het eerst in de geschiedenis promoveerde naar de derde klasse. Waarschijnlijk dachten de spelers van ROAC er daarom zo lichtjes over. ROAC mist weliswaar nog enkele basiskrachten, maar dat zal bij Leiden ongetwijfeld ook het geval zijn. De spelers van Leiden streden echter wel voor de bal wat bij ROAC niet het geval was.

In de eerste helft ging de wedstrijd nog enigszins gelijk op. Leiden probeerde door middel van de lange bal de behendige spits te bereiken. Dat lukte aardig maar tot echte kansen resulteerden dit niet. Wat bij ROAC het wapen is, de bal rond laten gaan, kwam er vanavond nagenoeg niet uit. De spelers hadden te veel tijd nodig om de bal te controleren, er werd slordig ingepasst en ook de duels werden niet gewonnen. Tot overmaat van ramp mocht Perry van der Geest zijn eerste gele kaart van het seizoen al incasseren. Omdat ook ROAC weinig wist te creëren eindigde de eerste helft in een 0-0 stand.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste helft was geëindigd; ongeïnspireerd. Desondanks was ROAC in de vorm van Chiel Hillebrand nog het dichts bij de openingstreffer. De linksback kwam mee op en wist drie man het bos in te sturen, oog in oog met de keeper schoot hij echter op de paal. Nog geen twee minuten later viel de openingstreffer alsnog, maar dan wel aan de andere kant. Een voorzet van Leiden werd matig verwerkt zodat een middenvelder van Leiden de bal op de rand zestien direct op zijn slof kon nemen. De harde schuiver was onhoudbaar voor Bob Brugman. Toen in de 60e minuut Chiel Hillebrand in de fout ging door de spits te vloeren in het strafschopgebied was de wedstrijd definitief gespeeld, voor zover het ooit een wedstrijd is geweest. De penalty werd onberispelijk ingeschoten. ROAC leek toch nog wat terug te doen. In de 70e minuut werd de beste aanval van de avond aan ROAC kant bijna beloond. Met een steekballetje werd Wesley Bakker vrij voor de keeper gezet. Hij schoot echter te gehaast en de bal ging ver over. In de slotminuten werd met een afstandsschot van een invaller van Leiden de eindstand van 0-3 behaald. Naast het verlies kregen ook Chiel Hillebrand en Arjen van Leeuwen hun eerste gele prenten van het seizoen voorgeschoteld.

Een leermoment voor het jonge team dat dit jaar debuteert in de derde klasse. Als iedereen zich 100% inzet kan ROAC een leuk balletje trappen, maar zonder inzet en inspiratie wordt het een heel lastig verhaal voor de paarsen. Volgende week dinsdag mag ROAC laten zien dat het wel kan voetballen, tegen Forum Sport dat in de zaterdag 2e klasse actief is.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest (72. Ramon Borst); Arjen van Leeuwen; Jacco den Hollander; Chiel Hillebrand; Jeffrey de Haas; Freek Heemskerk; Thijs van Seggelen; Loek van As (65. Erik van Zeil); Joost van der Bosch; Loek de Blauw (65. Wesley Bakker).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!