S.v. ROAC boekt monsterzege

ROAC heeft zich aardig hersteld na de pijnlijke zeperd van vorige week in Utrecht door het Amersfoortse AFC Quick 1890 met een 8-0-nederlaag naar huis te sturen.

Gezegd moet worden dat de tegenstand van een zeer matig kaliber was en dat dit hoogstwaarschijnlijk de zwakste broeder van de competitie is, maar ROAC heeft het prima gedaan. Vanaf de eerste minuut zat ROAC er kort op en is het bezig geweest met aanvallen. En kansen zouden er ook zijn de gehele wedstrijd. In de eerste helft zou er vier keer gescoord worden door de Rippers. Wessel van der Poel kopte een corner binnen, Yoek Bentvelzen kopte een voorzet van Thijs van Seggelen tegen het net, Jay Koek had met een bekeken schot de 3-0 afgeleverd en Bentvelzen was verantwoordelijk voor de 4-0 na de mooiste aanval van de middag. Vooral Bart Hogenboom, Thijs van Seggelen en Joost van der Geest waren schuldig dat de score niet al hoger was uitgevallen bij het thee drinken.

Na rust veranderde er in eerste instantie weinig. De ingevallen Sam van der Geest kopte de 5-0 binnen, maar daarna leek de klad er in te komen en mocht Quick 1890 zich zowaar een aantal keer voor de Ripse goal melden. Maar Tijn van der Geest, Jim van der Meer, Van der Poel en Mitchel Boere wilde graag de nul vasthouden en zouden dat zonder al te veel moeite voor elkaar krijgen.

In de slotfase drong ROAC weer aan en met succes. Van Seggelen mocht vanaf elf meter binnentrappen nadat referee Gajadien naar de stip had gewezen wegens hands. De 7-0 kwam van de voet van Bentvelzen die daarmee zijn valse hattrick completeerde. Het slotstuk was voor Van Seggelen die met een droge schuiver de 8-0 binnen schoof.

Zo’n wedstrijd waarin het je het eigenlijk nooit echt goed kan doen. Deselniettemin heeft ROAC het goed gedaan. Acht doelpunten, georganiseerd gebleven en bij vlagen best leuk voetbal. Volgende week gaat ROAC naar Amsterdam waar TABA wacht. Deze tegenstander zal echter van een ander kaliber zijn.

Opstelling: Tijn van der Geest; Jim van der Meer, Wessel van der Poel, Mitchel Boere, Tanno van der Pauwkraan (46. Sam van der Geest); Jay Koek (75. Steef Wortman), Matty van Benten (33. Joost van der Geest), Thijs van Seggelen; Bart Hogenboom (75. Jay Helvensteijn), Yoek Bentvelzen, Loek van As (Djordy Strijk).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!