S.v. ROAC E3 sluit seizoen af met een ruime overwinning

ROAC E3-Alphense Boys E9

Op 25 april speelde de mannen van de E3 alweer hun laatste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen die zich kenmerkte door een tekort aan spelers, maar door een uitstekende sfeer onder de jongens, coaches en toeschouwers toch tot een zeer succesvol seizoen kon worden afgesloten. Mede door inbreng vanuit de E2 en/of de E4 kwamen we toch aan voldoende spelers.
Bij winst vandaag zou zelfs de tweede plaats een feit zijn!!!

En dat zou vandaag toch wel moeten lukken. Alphense Boys staat namelijk laatste en de vorige wedstrijd werd met maar liefst 11-1 gewonnen!
De start was uitermate stroef. Of dat nu kwam door de kampioenswedstrijd van de E1 op het veld naast ons weet ik niet, maar de passes kwamen niet aan, er waren vrijwel geen kansen en de tegenstander kwam zelfs enkele malen dichtbij het doel van ROAC! Totdat Mels het na 12 minuten maar eens een keer van afstand probeerde. Zijn pegel was onhoudbaar voor de (kleine) keeper van Alphense Boys en zo stond het dan toch 1-0 !

En daarna was het ‘Pimtime’!!! Zo mag je dat toch wel noemen als je in 10 minuten 5 keer weet te scoren! Pim stond iedere keer op de juiste plek om de bal in het doel te leggen. Hieraan vooraf ging iedere keer een mooie aanval met verschillende aangevers. De ene keer legde Levi hem panklaar neer, de andere keer Mels of Dries. De jongens van Alphense Boys wisten niet meer welke kant ze op moesten kijken, de keeper zag het helemaal niet meer zitten en werd dan ook gewisseld. De nieuwe keeper kon echter niet voorkomen dat zijn eigen medespeler vanuit een corner van Levi de bal in eigen doel schoot. Een ruststand van 7-0 !

De tweede helft was ook geheel in het teken van spelen op de helft van de tegenstander. Door treffers van Mels (2x), Lars (hij scoorde de 100-ste van het seizoen!!!), nog een keer Levi en een keer door de tegenstander werd de stand verhoogd naar 11-1. Ondertussen werd er steeds meer gekeken naar de E1 waar een spannende wedstrijd gaande was. Toch moest het mooiste doelpunt toen nog komen. Dries had ook meer aandacht voor het naastgelegen veld totdat de bal in zijn richting kwam rollen. Mede door het roepen van de toeschouwers kon hij de bal nog aannemen, besloot wat te gaan dribbelen en vanaf een meter of 15 uit te halen. Via de kruising/lat kwam de bal op het hoofd van de keeper en verdween in het doel! Ook het slotakkoord was voor Dries die na 3 keer uithalen uiteindelijk het doel vond. Een ruime 13-1 eindstand was het gevolg en de tweede plaats een feit!

Direct na het eindsignaal naar de E1 gaan kijken voor hun laatste minuten en dolenthousiast hun kampioenschap meegevierd!!!!!!!!!!!!!
Na afloop werd er in de kantine nog chips en limonade getrakteerd en de coaches Gijs en Evelyne bedankt voor hun inzet middels een cadeautje. Ook voor coach Klaas ligt nog wat klaar, maar die kon er dit keer niet bij zijn.
Nu wordt het tijd voor de toernooien en het hoogtepunt van het jaar….
De jeugdolympiade!

Namens de ouders.
Jongens en coaches, bedankt voor een mooi seizoen met veel lol en heel veel doelpunten!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!