S.v. ROAC E4 sluit seizoen winnend af

Sv ROAC E4-Stompwijk E4

De laatste wedstrijd van het seizoen. En wat voor één!
We moesten tegen Stompwijk. En daar hadden we nog een appeltje mee te schillen! In de uitwedstrijd hadden we onterecht verloren en over het gedrag van de tegenstander zullen we het maar niet hebben. Dus onze mannen waren extra gemotiveerd om dit recht te zetten.

Eén verrassing in de opstelling, want Danilo wilde zo graag een keer op doel. En dus werd Justus in de achterste linie geposteerd. En vanaf het begin was duidelijk wat onze bedoeling was. Voetballen op hún helft. Ze werden regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd en de mooiste aanvallen werden aan het talrijke publiek voorgeschoteld. Eén probleempje: De bal wilde er maar niet in. De afronding was dan ook niet scherp genoeg en vrijwel alle schoten gingen over of naast.
En dan is daar die vervelende voetbalwet: Als jullie het niet doen, dan doen wij het wel. En stond het dus ineens 0-1 voor Stompwijk. Danilo was kansloos op een harde poeier van dichtbij.
Met 0-1 gingen we uiteindelijk ook rusten.

In de rust de jongens op het hart gedrukt dat ze fantastisch aan het voetballen waren en moesten proberen deze lijn voort te zetten.

Nou, dat was niet aan dovemans oren gezegd. Het publiek stond te smullen van de wedstrijd. Want ook Stompwijk had meerdere goede spelers rondlopen die regelmatig gevaarlijk voor ons doel kwamen. En eindelijk was daar de afronding dan toch! Na een mooie combinatie tussen Stijn en Dries gaf laatstgenoemde vanaf de achterlijn een strakke voorzet op Pim die de bal beheerst achter de keeper knalde. 1-1 !!!
Nog nagenietend van de mooie goal was het echter al weer gauw Stompwijk die een foutje achterin genadeloos afstrafte. En stond het binnen een paar minuten dus weer 1-2.
En wat deden onze helden toen? Even slikken en weer doorgaan! Stompwijk werd nóg feller onder druk gezet en uiteindelijk scoorde Stijn dan ook de dikverdiende gelijkmaker. Uit een vrije trap ramde hij de bal tussen een kluwen van spelers door in het net. 2-2 !!!
Maar de honger was nog niet gestild. We bleven vol op de aanval spelen en één minuut voor tijd mocht Stijn nog een corner nemen. Die zorgde op een hele mooie manier voor een terechte overwinning. Hij krulde de bal in één keer achter de keeper en zorgde voor een uitbarsting van vreugde bij zowel de ROAC-spelers als het publiek. 3-2 !!!!
In de laatste secondes probeerde Stompwijk nog één alles of niets aanval, maar die werd keurig tegen gehouden.

Al met al een hele mooie seizoensafsluiting met een keurige 5e plaats als resultaat. Iets waar zowel de spelers als beide coaches trots op zijn.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!