S.v. ROAC E4 speelt voorwedstrijd in Schiedam

Excelsior ’20 E8- S.v. ROAC E4

Op 9 maart had de E4 de eer om een voorwedstrijd te spelen voordat de hoofdmacht aan zou treden tegen Excelsior ’20. De tegenstander zou een mengeling zijn van de E8 en E9 van Excelsior ’20 die in dezelfde klasse spelen als wij. Daarover later meer.

Want wat is er altijd zo leuk wanneer je een verre uitwedstrijd moet spelen…. De reis er naar toe! Gelukkig beschikken de meeste van de ouders over een TomTom dus dat moet een makkie zijn, toch….?
Tenzij je achter coach Jasper aanrijdt. We weten nu nog niet of hij Excelsior Rotterdam, Excelsior ’31, Excelsior Maasluis of Excelsior ’20 had ingetoetst, maar wat we in het centrum van Rotterdam te zoeken hadden weten we nog steeds niet. Wellicht wilde hij al wat sterren uit ons team voorstellen aan dat clubje in die badkuip! Verder nog een flinke file moeten omzeilen rondom Blijdorp, maar uiteindelijk waren we bij Excelsior ’20.

Terwijl we uit de auto stapten kwamen er al wat jongeren in zwart-wit tenue voorbij fietsen die zo op het oog toch wel een slagje groter waren dan wij, maar dat zullen wel supporters zijn geweest… dachten we.
Eenmaal op het veld waren dat dus toch onze tegenstanders en bleken het allemaal tweedejaars E te zijn, terwijl wij allemaal eerstejaars zijn. Dat zal dus wel een zwaar potje worden.
En inderdaad, vanaf het begin werd er door de tegenstander de beuk ingegooid. Iets wat wij totaal nog niet gewend zijn. Onze spelers waren dan ook behoorlijk onder de indruk, waren bij vrijwel iedere bal te laat en verloren zowat elk duel. En toch vonden de coaches dat ze het goed deden. Aan inzet lag het niet en keeper Justus hield met enkele goede reflexen keurig stand. En als we er dan een keer door waren werd er door de tegenstander doodleuk aan de noodrem getrokken en werd de tackle van achteren op de enkels niet geschuwd. Dat was wel een beetje een domper voor onze jongens die toch wel op een leukere sportieve wedstrijd hadden gehoopt. Ondanks de 5-0 nederlaag waren de coaches echter zeer tevreden over hun inzet en dat ze tot het eind toe kansen bleven creëren in de hoop nog een doelpuntje mee te pikken.

En na afloop………… Kregen ze van Excelsior ’20 heerlijke patatjes. En alles was weer goed voor de jongens.

Daarna nog in de rij gaan staan om de spelers van het eerste het veld op te mogen begeleiden. Toch wel het hoogtepunt van de dag. Met wie mag je meelopen. ‘Ik ga met die. Nee, daar ga ik mee lopen. Dan met die. Ja dag! Daar loop ik al mee’ En uiteindelijk liep volgens mij iedereen met iemand anders dan vooraf voorspeld. Maar gaaf dat ze het vonden!!!

Kortom het was een zeer geslaagde, zonnige, gezellige en lange dag in Schiedam die door het eerste heel mooi werd afgesloten met een keurige 1-2 overwinning waarna het feest nog lang doorging… Maar toen waren de spelers van de E4 al weer thuis, aan het bijkomen van een vermoeiende dag.

Deel dit bericht

geen comments

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!