S.v. ROAC laat het liggen tegen Voorschoten’97

Zoals de titel al doet vermoeden heeft ROAC verloren van Voorschoten’97, met 1-2. Een nederlaag die eigenlijk helemaal niet nodig was. Want hoewel Voorschoten getipt wordt als één van de titelkandidaten had ROAC veel meer uit deze wedstrijd kunnen halen. Voorschoten was echter net wat scherper op de beslissende momenten.

En Voorschoten’97 beschikt over killer in de voorhoede. Met twee doelpunten was Dario Tunjic de grote man aan de kant van Voorschoten. Maar het duurde wel even voordat de aanvaller op dreef kwam. Het leek er in de eerste helft namelijk niet op dat Voorschoten punten zou gaan pakken in Rijpwetering. ROAC speelde fel en fris en de voorhoede van Voorschoten werd goed opgevangen door de verdediging van ROAC. In de 15e minuut kwam ROAC dan ook verdiend voor door een goal van Pascal de Jong. De linkshalf was de diepte ingestuurd en één op één faalde hij niet. Na dit doelpunt bleef ROAC aanvallen en Voorschoten kwam er maar af en toe uit. Het was ook een aanval van ROAC die de 1-1 inleidde. Een bal op het middenveld werd niet goed aangenomen en werd direct veroverd door een Voorschoten middenvelder die met een steekbal Dario Tunjic vrij voor Bob Brugman zette, hij passeerde Brugman in de korte hoek en zette de stand op 1-1.  De gelijkmaker was onverdiend, maar het tekende wel de klasse van Voorschoten. In de derde klasse worden fouten nu eenmaal afgestraft, een leermoment voor de jonge ploeg. Echte kansen bleven verder uit en de stand bleef 1-1 tot aan de rust.

Joost v/d Bosch was ook tegen Voorschoten een belangrijk aanspeelpunt voor ROAC

Joost v/d Bosch was ook tegen Voorschoten'97 een belangrijk aanspeelpunt voor ROAC

In de tweede helft begon Voorschoten de overhand te nemen. ROAC was minder scherp dan de eerste helft en kon daardoor het spel niet meer spelen wat het in de eerste helft had gespeeld. Niet dat ROAC in deze fase werd weggespeeld, maar Voorschoten begon meer te drukken. De 1-2 was daarom ook wel terecht. Maar wederom was de aanleiding van deze tegengoal dom balverlies door ROAC op het middenveld. Wederom werd met een steekballetje Tunjic in stelling gebracht en weer passeerde hij Brugman in de korte hoek. ROAC werd alleen gevaarlijk uit dode spelmomenten. Dick Heemskerk kwam net te kort om de bal in te glijden en Joost van den Bosch kopte van dichtbij over. ROAC ging één op één spelen en gaf ruimte weg. Brugman moest een keer handelend optreden maar gescoord werd er niet meer. Ook het slotoffensief van ROAC leverde niks meer op en daardoor eindigde de wedstrijd ook in 1-2.

Net als vorige week werd er dus verloren van een titelkandidaat. Vandaag werd er bij vlagen goed gespeeld, maar ROAC moet nog leren omgaan met het niveau van de derde klasse. Met drie punten uit drie wedstrijden is het puntenaantal wellicht teleurstellend te noemen voor de paarsen, maar alle drie de tegenstanders waren sterke opponenten tot nu toe. En met 23 jaar was Freek Heemskerk de oudste veldspeler aan ROAC-kant en is het logisch dat de ploeg nog moet wennen aan het niveau. Maar als ROAC blijft voetballen dan kan het absoluut meedraaien in het ‘linkerrijtje’.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander; Adwin van Trigt (72. Erik van Zeil); Freek Heemskerk; Jeffrey de Haas; Dick Heemskerk; Mitchel Boere (75. Sam van der Geest); Pascal de Jong (68. Wesley Bakker); Thijs van Seggelen; Joost van den Bosch; Loek de Blauw.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!