S.v. ROAC pakt volle winst bij AVV Alphen

De eerste wedstrijd van ROAC in de derde klasse is omgezet in drie punten. Het wist titelkandidaat Alphen met 0-1 te verslaan door een goal van Loek de Blauw. Dat de winst niet helemaal verdiend was, daar was iedereen het wel over eens.

Alphen beschikt namelijk over een heel goed elftal. In de beker had de club bijvoorbeeld al Leonidas (zaterdag 2e klasse) met maar liefst 6-1 verslagen. Ook de andere twee bekerwedstrijden werden in winst omgezet door Alphen. ROAC wist slechts één puntje te halen in de beker, om maar even de verschillen weer te geven. Als ROAC kans wilde maken om punten te pakken, dan moest het vanaf minuut één 200% strijd leveren en voor elke bal gaan, dan kon het Alphen wellicht uit de wedstrijd houden.

De eerste minuten waren direct voor Alphen. Door opportunistisch spel wist het ROAC onder druk te zetten en meteen kansen te creëren. ROAC speelde paniekerig en wist niet om te gaan met het overwicht van de opponent. In deze fase was het pompen of verzuipen voor de paarsen. Ondanks het harde werk kon Alphen meerdere malen de eerste treffer aantekenen. Die kansen werden echter door de spitsen Mollers en el Zeryouh jammerlijk om zeep geholpen, maar dat Alphen over aanvallende kwaliteiten beschikt was vrij snel duidelijk. ROAC was op dat moment pas eenmaal gevaarlijk geweest; uit een vrije trap. Teamleider Toon Vermeij was intussen al met rood weggestuurd. De beste man probeerde namelijk de steenharde ballen iets zachter te maken met een ballenpompje. De scheidsrechter kan dit niet waarderen en stuurde Toon weg. ROAC liet zich niet afleiden door dit tafereel. In de 21e minuut was het ROAC dat de score opende. Een vloeiende aanval over vele schijven werd afgerond door Loek de Blauw. Jeffrey de Haas was net een minuut in het veld (ingevallen voor de geblesseerde Jacco den hollander) toen hij aan de basis stond van het doelpunt. Hij speelde zichzelf vrij en wist Thijs van Seggelen te bereiken. Thijs wist met een crossbal de diepgaande Dick Heemskerk aan te spelen die de bal strak voor gaf. Als een echte spits kwam Loek de Blauw voor zijn man en kon hij de bal binnen tikken. Vanaf dat moment besefte ROAC dat er wat te halen viel en begon het beter te voetballen. De laatste 20 minuten van de eerste helft waren dan ook voor ROAC. Joost van den Bosch was dichtbij de 0-2, de bal werd echter gepareerd door de Alphense doelman. Het bleef daarom 0-1 staan toen de scheidsrechter de eerste helft affloot.

In de tweede helft werd het al snel duidelijk dat Alphen geen genoegen nam met een nederlaag. Vooral de diepe bal was in de tweede helft een veel gehanteerd wapen van Alphen, maar gevaarlijk werd het daarmee niet echt. ROAC probeerde de voorsprong te behouden door hard te werken. Nummer 10 Thijs van Seggelen ging diep spelen, zodat op de counter nog wat te behalen viel. Een tweetal goede kansen werden niet afgerond door ROAC, Alphen wist geen echte kansen meer te creëren. En anders wist keeper Bob Brugman de ballen weg te plukken voor de Alphense spelers. Voor de toeschouwers viel er de tweede helft niet veel meer te genieten qua voetbal, maar de winst werd wel binnengesleept door ROAC. De opluchting was dan ook groot toen de scheidsrechter afloot.

ROAC pakte door hard te werken drie punten bij titelkandidaat Alphen. Een overwinning die het zelfvertrouwen van ROAC een boost heeft gegeven. Volgende week wacht Blauw Zwart, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander (20. Jeffrey de Haas); Arjen van Leeuwen; Freek Heemskerk; Perry van der Geest; Pascal de Jong (46. Stefan van Zeil); Mitchel Boere; Thijs van Seggelen; Dick Heemskerk; Joost van den Bosch; Loek de Blauw.

Overige uitslagen:
Fc Lisse – DOSR 3-3
Voorschoten’97 – Kickers’69 5-0
Nieuwkoop – Vredenburch 1-0
Blauw Zwart – Scheveningen 1-2
Foreholte – BMT 3-1
SJZ – ASC 3-2

Deel dit bericht

0 reacties op “S.v. ROAC pakt volle winst bij AVV Alphen”

  • Sjaak van Seggelen schreef:

    Mannen gefeliciteerd, het was billen knijpen naar ik ben trots op ons kluppie, allemaal eigen jongens dit het met goed resultaat opnemen tegen een vreemdelingen legioen. helemaal super.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!