S.v. ROAC promoveert naar de derde klasse

‘Driemaal is scheepsrecht’ werd eerder geschreven op deze website, en zo geschiedde het. Door een 4-1 overwinning van ROAC op RVC’33 speelt ROAC alsnog derde klasse volgend seizoen.

ROAC greep de herkansing met beide handen aan. Nadat afgelopen zondag in een zinderende wedstrijd Meerburg was verslagen, moest donderdag 17 juni alleen RVC’33 nog verslagen worden. Trainer Loek Hendriks had bijna de hele selectie tot zijn beschikking, alleen Jacco den Hollander was nog geschorst. Zijn plekje als linksback werd opgevuld door Jeffrey de Haas. Voor de rest bleef de formatie zoals hij de laatste maanden is geweest: 4-4-2. RVC speelde in een ouderwets Hollandse 4-3-3 formatie.

De wedstrijd, afgewerkt op het kunstgras van SJZ, begon wat gematigd. Beide ploegen kenden elkaar niet, waardoor de teams de eerste minuten zoekende waren. Toch werd al snel duidelijk dat ROAC voetballend beter in elkaar steekt dan RVC. De Reeuwijkse club speelde eigenlijk vanaf minuut één al op de lange bal. Zoals gezegd combineerde ROAC er rustig op los, zonder dat dit grote kansen opleverde. RVC kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Bob Brugman. Doordat de grote kansen uitbleven zakte ROAC wat in. RVC ging meer drukken waardoor ROAC wat paniekerig ging spelen. Toch was het ROAC dat in de 30e minuut op voorsprong kwam. wie anders dan Thijs van Seggelen wist met een prachtige pass Joost van den Bosch te bereiken. De lange spits knikte de bal diagonaal binnen waardoor het veldoverwicht ook in doelpunten werd uitgedrukt. Nog geen vijf minuten later was het wederom van Seggelen die met een mooie crossball Dick Heemskerk wist te bereiken. Hij kapte zijn mannetje uit en gaf de bal strak voor. De Reeuwijkse keeper toucheerde de voorzet licht waardoor een verdediger van RVC de bal pardoes in eigen doel werkte. Na deze 2-0 bleef ROAC drukken en eigenlijk hadden de paarsen het duel al voor rust moeten beslissen: Rechtsback Perry van der Geest raakte van dichtbij de lat en Pascal de Jong miste één op één. Zodoende bleef het bij 2-0.

De paarse supporters maakten er tegen RVC'33 weer een feestje van

De paarse supporters maakten er tegen RVC'33 weer een feestje van

Zoals wel vaker begon ROAC wat teruggetrokken aan de tweede helft. Daardoor wist RVC de druk op te voeren. In deze fase van de wedstrijd speelde ROAC niet goed en was RVC de bovenliggende partij. De supporters krijgen het behoorlijk benauwd toen RVC in de 70e minuut de aansluitingstreffer wist te produceren. Een corner werd niet goed verwerkt en van dichtbij werd de bal tegen het net gewerkt. Wakker geschrokken begon ROAC plots weer te voetballen. Vijf minuten later was het invaller Ricardo Bakker die een mooie aanval wist af te ronden en zo de wedstrijd op slot wist te gooien. RVC was één keer dichtbij de 2-3, maar Bob Brugman dook de bal prachtig uit het doel. De 4-1 van Thijs van Seggelen, een vrije trap, maakte het feestje compleet.

De ontlading was groot toen de scheidrechter affloot. ROAC heeft na een zwaar en lang seizoen haar doelstelling bereikt. Deze prestatie werd nog tot in de late uurtjes gevierd door de selectie en alle supporters. De supporters verdienen alle lof, net als alle vrijwilligers die ROAC zo een mooie club maken!

Foto’s promotie derde klasse

Deel dit bericht

0 reacties op “S.v. ROAC promoveert naar de derde klasse”

 • goede morgen rijpwetering
  van harte gefeliciteerd met jullie promotie
  namens de sv kickers
  weds.sec. koos van der hoorn

 • Indiana en Louisa schreef:

  Heel erg gefeliciteerd met de verdiende 3e klasse!!!

  Indiana Abdelfetah & Louisa.

 • Walter schreef:

  Heren van Roac 1, Klasse,van harte met jullie promotie naar de 3de klas. Mijn hart kleurt steeds meer paars, met een klein rood/geel randje. Succes volgend seizoen en geniet nog van dit feest.Walter Koek

 • uvs schreef:

  Van harte met de promotie naar de 3e klasse……veel geluk volgend jaar….

 • perry veilbrief schreef:

  Dag allemaal supporters en spelers – even met de KNVB gebeld vandaag maar de indeling is maandag bekend maar wij hebben weer een paar mooie derby’s in het nieuwe seizoen DOSR – KICKERS – SJZ oa

  geniet de komende dagen nog maar even want het was heerlijk om te zien hoe jullie uit je dak gingen – hgr Perry Veilbrief

 • Er schreef:

  Geweldig mannen, super prestatie en wat een feest!! Nogmaals gefeliciteerd!!

 • Jan van der Poel schreef:

  Geweldig mooi eindslot van een memorabel seizoen, we hebben vele leuke momenten gehad met ROAC! Van harte nogmaals, succes in de derde klas! Het wordt anders dan voorheen maar één ding verandert niet, de steun van ons allemaal, “jullie” supporters. Met langs de lijnen zoveel paars, zijn punten voor de tegenstanders, ook in de 3e klasse, schaars…

 • dick schreef:

  Zoals al eerder vermeld: als je zo blijft voetballen dan is de derde klasse slechts een kwestie van tijd. Genoten van de wedstrijd, de supporters en het feest erna. Ontzettend gefeliciteerd met de welverdiende promotie. Naar aanleiding van de afgelopen wedstrijden circuleren er in het bestuur al plannen om de koektrommel uit te breiden, anders kunnen we al die supporters niet meer bergen. Nogmaals gefeliciteerd en volgend jaar knallen in de derde klasse.

 • Theo en Rian schreef:

  Van harte gefeliciteerd mannen van Rijpwetering, helemaal geweldig hoor. Toppie gewoon, het zal wel een mooi feestje geweest zijn. Nu komen we jullie tenminste als vanouds weer tegen. Wij wensen jullie heel veel geluk in de derde klas.

 • Loek schreef:

  Het enige wat moet is iets willen en dan krijg je dit resultaat, GEWELDIG. Ook supporters bedankt jullie waren het hele seizoen een enorme steun voor de ploeg, TOP.

 • Danny en Angelique schreef:

  Alle mannen van ROAC1 en begeleiding gefeliciteerd met de promotie naar de 3e klasse. Eindelijk gerechtigheid na een aantal zenuwslopende ,maar vaak goed voetballende wedstrijden.Het gevoel wat bij zowel spelers als supporters los kwam na het eindsignaal was geweldig om te zien(en te voelen)Daar kan geen WK kampioenschap tegen op.Veel succes het komende seizoen en we zijn er weer bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!