S.v. ROAC promoveert niet naar de derde klasse (update)

Gisteren kon ik niet de motivatie opbrengen om een uitgebreid verslag te schrijven. Een dag later doe ik dat daarom alsnog.

Op zondag 6 juni had ROAC geschiedenis kunnen schrijven door Kickers´69 te verslaan en daardoor promotie af te dwingen naar de derde klasse. Iedereen die de club een warm hart toedraagt was er ook van overtuigd dat het zou gaan lukken. ROAC was immers al acht wedstrijden op rij als winnaar uit de strijd gekomen, terwijl Kickers´69 een dramatisch seizoen achter de rug had in de derde klasse. Daarbij opgeteld dat ROAC ook nog eens ondersteund zou worden door honderden paars gekleedde supporters; dat kon niet fout gaan.

Bij ROAC was iedereen fit (op de langdurig geblesseerden Bob Sckakenbos en Jeroen Boere na) en ook was er niemand geschorst. Bij Kickers’69 was ook iedereen erbij. Alleen één speler was hier nog een twijfelgeval. Spits Mollers had namelijk in de krant verkondigd dat hij bijna niet meer kon lopen en dat hij op krukken liep, doordat hij zijn knie verdraaid had. Toen de selectie van Kickers’69 het sportpark van MMO betrad, liep Mollers inderdaad zonder spelerstas en behoorlijk mank. Echter liep hij zo overdreven mank dat zelfs een blinde kon zien dat hij een toneelstukje opvoerde. Ook het feit dat een iets gezette Leimuidense man met een sportas met nummer 10 erop twee meter achter Mollers liep deed de ROAC selectie aan het denken zetten. Het idee was leuk, de uitvoering was echter onvoldoende.

Zoals voorpeld begon Mollers dan ook gewoon in de basis, maar vanaf minuut één had voorstopper Arjen van Leeuwen hem in zijn zak. De eerste 10 minuten waren echter wel voor Kickers, vooral met diepe ballen wist Kickers de spitsen te bereiken. Echte doelkansen volgden echter niet, hoewel een corner van de doellijn werd gekopt door Perry van der Geest. Daarna nam ROAC de dienst over en al snel resulteerde dat in een goede kans. Pascal de Jong wist na een steekballetje op de paal teschieten. Nog geen vijf minuten later was daar dan wel de goal. Na een goede aanval op rechts wist Dick Heemskerk de bal voor te geven. Deze bal werd door Loek de blauw niet hard, maar wel goed geplaatst binnen geknikt. Na deze terechte 0-1 bleef ROAC de aanval zoeken. Kickers werd steeds verder naar achteren gedrukt en wist zich geen raad met de handige aanvallers. Wat dan nog een optie is om de ‘spielmacher’ uit te schakelen. Met een schandalige tackel werd getracht Thijs van seggelen uit wedstrijd te schoppen. De scheidsrechter bestrafte deze charge echter met een gele kaart, waar rood de enige juiste kleur was geweest. Ondanks de aanslag was het toch Thijs van Seggelen die in 38e minuut aan de basis stond van de 0-2. Met een prachtige pass wist hij Pascal de Jong te bereiken die knap binnenkopte. De ruststand was dan ook 0-2 voor ROAC.

Hier tegen SEP had ROAC nog reden om te juichen

De tweede helft was twee minuten oud  toen Kickers de aansluitingstreffer wist binnen te tikken via de aanvoerder van der Meer. Inmiddels had ook stormram Swier het veld betreden aan Kickers kant. Vanaf dat moment was het enkel lange halen wat de klok sloeg. Het fysiek  sterke Kickers wist zo voor veel gevaar te zorgen, daar ROAC niet overloopt van mannetjesputters. ROAC speelde in deze fase dan ook wat minder. Slechts met counters kon het voor gevaar zorgen. In de 60e minuut dacht ROAC de wedstrijd te beslissen. ROAC had een vrije trap verdiend en Thijs ging achter de bal staan. Zijn dwarrelshot werd verkeerd beoordeeld door keeper Angenent en de bal verdween in het net. De ontlading was van korte duur. Niet veel later moest Thijs zich laten wisselen. Hij nog teveel last van zijn aanslag uit de eerste helft. het blijft toch jammer dat dit soort charges nog altijd getolereerd worden. Zijn vervanger Jeffrey de Haas deed het echter prima, maar kon niet voorkomen dat Kickers in de 72e minuut de 2-3 aantekende. Het was wederom van der Meer die wist te scoren. Kickers begon nog meer de lange bal te hanteren. Met weinig succes. ROAC dacht dat de buit al binnen was toen in de 96e nog een corner werd gegeven aan Kickers. Deze bal werd op de achterlijn terug voor het doel gekopt en het was Freek Heemskerk die de bal in eigen doel verlengde. De jonge scheidsrechter floot direct af; verlenging was noodzakelijk.

In de verlenging waren beide ploegen op. Het aantal overtredingen nam ook nog eens toe. In de 97e minuut werd Jacco den Hollander neergetrapt. Hier ontstond een opstootje waarbij Jacco zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. Met een man minder wist ROAC een gelijkspel uit het vuur te slepen en zodoende penalty’s af te dwingen.

In de penalty shoot-out waren het Mario van Duinen en Freek Heemskerk die niet wisten te scoren aan ROAC zijde. Aan Kickers zijde miste alleen Thijs van Hoorn. Daardoor speelt niet ROAC, maar Kickers volgend seizoen derde klasse. ROAC krijgt wellicht nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de derde klasse. Dit wordt pas dinsdag bekend. Al krijgt ROAC deze kans, dan zal het lastig zat worden, aangezien dan nog eens drie wedstrijden in winst zullen moeten worden omgezet. ROAC feliciteert Kickers’69 in ieder geval met haar lijfsbehoud in de derde klasse.

Ondanks de anti-climax wil de ROAC selectie de massaal opgekomen ROAC-supporters bedanken voor alle steun. Want ook vandaag was 80% paars gekleed en ook de sfeer was weer fantastisch!

Opstelling: Bob Brugman; Perry van de Geest; Arjen van Leeuwen; Freek Heemskerk; Jacco den Hollander; Dick Heemskerk; Mitchel Boere; Thijs van Seggelen (62. Jeffrey de Haas); Pascal de Jong (80. Ricardo Bakker 119. Mario van Duinen); Loek de Blauw; Joost van den Bosch.

Deel dit bericht

0 reacties op “S.v. ROAC promoveert niet naar de derde klasse (update)”

 • Perry Veilbrief schreef:

  wat een fantastich gezicht al die mensen op weg naar Hoogmade in het Paars! – inderdaad freek 80 % was dan ook echt ROAC = het weer was ons ook nog aardig gezind alleen de uitslag die was niet voorspelbaar ? wellicht is er nog een kleine kans voor een paar stappen richting de 3e klasse dat zal begin deze week duidelijk worden ?

 • Obelix schreef:

  Panenka!!!!!!!

 • Tim schreef:

  hoop dat roac wel doorgaat en dat ze zondag moeten voetballen

 • Leo van der Meer schreef:

  Jongens top gespeeld, amusements waarde top. Jammer jullie verdiende het, Kikkers verdiende te degraderen!

  Suk6 volgend seizoen

 • Joey schreef:

  ik wil even neer zetten roac eerste helft zeker beter, de 2e helft hadden jullie niks te vertellen, kicers veel beter, geluk bij een ongeluk laatste minuut 3-3!!! verlenging kickers de betere partij, roac er heel af en toe gevaarljk uit maar jullie hadden niks te vertellen!
  pentalty`s we waren gewoon beter!!!!!

 • Sjors Straathof schreef:

  Jongens, ik heb genoten gisteren!
  Wat een ambiance en wat een spannende wedstrijd.
  Jullie kunnen ondanks het verlies trots zijn op wat jullie hebben gepresteerd. Zo jammer dat het net niet gelukt is.
  Als er dan toch nog een kans komt tegen Meerburg!
  Pak die dan!! en doe er weer alles aan en ga er vol voor.
  jullie kunnen geschiedenis schrijven.. voor ROAC en een niveautje hoger spelen zou super zijn voor ieders ontwikkeling..
  Succes

 • Gerard Koek schreef:

  Wij, Gerard en Truus Koek, willen de spelers en de trainer bedanken voor het voetbalplezier dat jullie ons dit seizoen hebben bezorgd. Jammer dat het net niet is gelukt. Teleurgesteld en met een dikke strot zijn we naar huis gegaan.
  Maar kop op jongens, volgend jaar zullen wij weer als trouwe suporters jullie prestaties volgen, in de overtuiging dat het dan wel zal lukken om 3e klasser te worden.

  Nogmaals bedankt.

 • erik schreef:

  wat een heerlijke voetbal middag, erg zonde van de uitslag maar heerlijk al die enthousiaste supporters. de jeugd stond constant te zingen en aan te moedigen. Al dat paars top!! en regen? ik heb niks gemerkt

 • dick schreef:

  Gisteren op Hoogmade genoten van alles wat sport zo mooi maakt. vreugde, verdriet en spanning. Trots op mijn cluppie, spelers en supporters. Zonde van het resultaat maar desondanks een wedstrijd om niet gauw te vergeten. Misschien nog in de herkansing en anders het vizier op volgend seizoen want die derde klasse is slechts een kwestie van tijd als de selectie zich zo blijft ontwikkelen. bedankt voor afgelopen seizoen en zeker voor afgelopen zondagmiddag.

 • een vader uit rijnsburg schreef:

  Ik heb genoten van de geweldige paarse ambiantie tijdens de laatste wedstrijden, jammer van het resultaat van gisteren, maar de spelers van roac hebben een zeer goede prestatie geleverd dit seizoen.
  Ik weet zeker dat wij volgend seizoen weer een keer met de bus gaan naar een wedstrijd.
  Voor emoitie ten top kijk op de website orangepictures.nl

 • Ans schreef:

  pas nu is mijn teleurstelling gezakt en kan ik reageren.
  jongens, het was een fijn seizoen met mooie en minder mooie
  wedstrijden maar jullie hebben je best gedaan en meer kan je niet doen.Hoop op vervolg en anders staan we er volgend seizoen weer
  met zijn allen langs de lijn en weet zeker dat die 3e klas gehaald gaat worden!!!

 • Jeroen Tent schreef:

  Die Mario mag er vaker in komen, wat kan die panenka’s maken!

  Toch goed gewerkt Pascal

 • perry veilbrief schreef:

  let op 13 juni zondag de wedstrijd ROAC Meerburg aanvnag 14.00 uur bij MMO

 • Jan Wouters schreef:

  Ik wens de gehele club erg veel succes in Hoogmade tegen meerburg, en hoewel een tegenslag, hoop ik dat jullie je weer op kunnen laden om dit seizoen toch nog tot een fantastisch eind kunnen brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!