S.v. ROAC sluit competitie in stijl af

Ook in Hazerswoude Rijndijk wist ROAC te winnen. Daarmee won het de 6e wedstrijd op rij en stelde het de 3e plaats op de ranglijst veilig. Omdat ROAC aan zijn sportieve plicht voldeed gaat niet Bernardus, maar MMO (won met 3-1 van Altior) de nacompetitie in. Ook in Hoogmade beseften ze dat ROAC hun buren in het zadel hadden geholpen. Matchwinner bij MMO-Altior Rudolf Bax (scoorde alle 3 de treffers) kwam hoogstpersoonlijk de ROAC selectie bedanken met het nodige bier. ROAC en MMO ontlopen elkaar sowieso in de nacompetitie.

ROAC was gebrand om de winst binnen te slepen tegen Bernardus. Ondanks het feit dat ROAC al uitgespeeld was, wilde het toch aan zijn sportieve plicht voldoen. Daar leek het het eerste kwartier echter niet op. Veel spelers van ROAC 1 waren nauw betrokken bij de jeugdolympiade, wat heel weinig slaap betekend. Wellicht speelde ROAC daarom zo ongeïnspireerd, daar Bernardus juist voor elke meter streed. Ondanks dat Bernardus feller begon aan de wedstrijd, wist het geen echte kansen te creëren. De nummer 11 aan Bernardus kant bewees over een aardige actie te beschikken, alleen zijn voorzetten lieten nog te wensen over. De paarsen wisten daarentegen niks te brengen. Ballen werden fout ingeschat en en werden slecht ingespeeld. De trouwe meegereisde ROAC aanhang begon wat te morren, en dat leek zijn effect te hebben op het veldspel. In het laatste kwartier van de eerste helft begon ROAC beter te voetballen en wist het bijna de 0-1 te scoren. Jeffrey de Haas was echter net te laat en raakte niet de bal maar het hoofd van de Bernardus keeper. Gelukkig kon deze man na enige verzorging de wedstrijd hervatten.

Thijs juicht na de zijn 0-2

Thijs van Seggelen juicht na zijn 0-2

In de tweede helft tapte ROAC uit een ander vaatje. De donderspeech van trainer Loek Hendriks bleek zijn vruchten af te werpen. Duels werden beter en feller aangegaan, maar er werd ook beter gecombineerd. Bernardus ging meer op de lange bal spelen, maar dat leverde maar weinig op. Even leek Bernardus op voorsprong te komen, maar de net ingevallen Bernardus vedette Bas van der Zon knikte met zijn eerste balcontact recht in de handen van keeper Bob Brugman. In de 60e minuut werd dan eindelijk de eerste goal gescoord. Topscorer Loek de Blauw wist met een bekeken lob de keeper van Bernardus te passeren. Op dat moment was die voorsprong wel terecht. Bernardus ging nog opportunistischer spelen en bracht een extra spits in. Het spel van Bernardus werd er niet beter, nog meer werd de lange bal gehanteerd, terwijl het daarmee niet echt gevaarlijk werd. Het gaf ROAC ook de ruimte om te gaan counteren. In de 82e minuut besliste ROAC dan ook uit een counter de wedstrijd. Linksback Jacco den Hollander werd de diepte ingestuurd, vlak voor de keeper legde hij de bal netjes breed op de meegekomen Thijs van Seggelen die hem dichtbij in het doel kon schuiven: 0-2. Bernardus werd nog een aantal keer gevaarlijk uit dode spelmomenten, maar scoren deed het niet meer. ROAC sluit het seizoen dus goed af, enige nadeel is dat Dick Heemskerk weer tegen een gele prent aanliep waardoor hij het eerste duel in de nacompetitie geschorst is.

Bernardus had aan een puntje genoeg gehad voor nacompetitie, maar dat zat er niet in. Nu gaat MMO proberen om te promoveren uit 4b, net zoals de paarsen en Stompwijk’92. ROAC en MMO onlopen elkaar dus sowieso. ROAC zal in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Meerburg of Wippolder moeten. Dat wordt pas volgend weekend bekend na het onderling treffen van deze twee clubs. Verder rest alleen nog de terechte kampioen van 4b te feliciteren met het kampioenschap: Proficiat DOSR! Ook Nieuwkoop verdient de complimenten. Zij werden op één puntje tweede, en promoveren dus ook naar de 3e klasse. Hopelijk kan ROAC dit goede voorbeeld volgen…

Opstelling; Bob Brugman; Perry van der Geest; Arjen van Leeuwen (82. Erik van Zeil); Freek Heemskerk; Jacco den Hollander; Jeffrey de Haas (45. Ricardo Bakker); Mitchel Boere; Thijs van Seggelen; Dick Heemskerk (56. Mario van Duinen); Loek de Blauw; Joost van den Bosch.

Overige uitslagen:
Zoetermeer-DOSR 1-1
MMO-Altior 3-1
Nieuwkoop-Floreant 6-2
DSO-NSV’46 1-8
Soccer Boys-Nicolaas Boys 1-2
Stompwijk’92-Alkmania 2-5

Deel dit bericht

0 reacties op “S.v. ROAC sluit competitie in stijl af”

  • Helaas heeft niet Stompwijk gewonnen met 5-2 maar was het Alkmania die de punten bij ons vandaan haalde.

  • Freek schreef:

    Daar heb je helemaal gelijk in, ik heb de eindstand reeds laten veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!