S.v. ROAC speelt gelijk tegen RKAVV 2

De laatste bekerwedstrijd heeft ROAC ook niet in winst om weten te zetten. Toch speelde ROAC een goede wedstrijd en had het zeker meer verdiend tegen de reserve hoofdklasser.

Na de twee eerdere nederlagen was ROAC gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Volgende week begint de competitie alweer tegen het sterke Alphen en daarom zou een beetje zelfvertrouwen niet verkeerd zijn. Dat moest dan wel gebeuren tegen RKAVV 2, een reserve hoofdklasser. De reserve hoofdklasse wordt door de kenners vergeleken met de standaard 2e klasse, dus gemakkelijk zou het niet worden.

Maar vanaf minuut één was het ROAC dat aanviel. Met goed combinatiespel wist het RKAVV terug te dringen. Kans op kans werden gecreëerd door de paarsen, alleen de afronding ontbrak. RKAVV werd slechts gevaarlijk met een afstandsschot, meer wist de thuisploeg niet te creëren.  In de 35e minuut kreeg ROAC dan eindelijk loon naar werken. Een aanval over meerder schijven werd beheerst afgerond door Thijs van Seggelen, die daarmee het eerste officiële doelpunt maakte van dit seizoen. 1-0 was ook de ruststand.

Na rust begon RKAVV wat meer te drukken en hadden ook een goede kans op de 1-1, maar deze kans werd om zeep geholpen. De eerste echte kans van ROAC werd wel benut. Een schot van Loek de Blauw werd gestopt door de keeper, maar Pascal de Jong wist de bal in de rebound alsnog in het net te werken. Niet veel later wist RKAVV de aansluitingstreffer te produceren. De bal werd niet goed verwerkt uit een corner en kwam terecht bij een speler van RKAVV. Deze speler begon aan een succesvolle solo en legde de bal op tijd breed: 1-2. Toen 10 minuten voortijd een speler van RKAVV zijn tweede gele kaart krijg leek de buit binnen te zijn. Echter wist de linksback van RKAVV met een schitterend afstandsschot de 2-2 te maken. Met zijn buitenkantlinks wist hij van een meter of 20 de bal uit een volley in de verre kruising te werken. Een onterechte, maar prachtige gelijkmaker.

Daarmee sluit ROAC de beker af met een goed gevoel, ondanks dat ROAC had moeten winnen. Volgende week wacht titelkandidaat Alphen voor de eerste competitiewedstrijd.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest (65. Ricardo Bakker); Jacco den Hollander; Freek Heemskerk; Jeffrey de Haas; Pascal de Jong (60. Chiel Hillebrand); Mitchel Boere; Dick Heemskerk; Thijs van Seggelen; Joost van den Bosch; Loek de blauw.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!