S.v. ROAC vergeet te scoren tegen Kickers’69

S.v. ROAC vergeet te scoren tegen Kickers’69

ROAC had vandaag de mogelijkheid om Kickers’69 op 9 punten achterstand te zetten. Echter waar vorige week nog werd gewonnen van FC Lisse vergat ROAC vandaag het superieure veldspel niet om te zetten in doelpunten en eindigde de wedstrijd in 0-0.

Na de overwinning van de week daarvoor besloot trainer Loek Hendriks niks te veranderen aan zijn basisopstelling. Ondanks de rentree van de blessure/ziekte herstelde Arjen van Leeuwen en Loek de Blauw die allebei op de bank begonnen. Zo startte Dick Heemskerk dus weer op ’10’ en was Jeffrey de Haas de rechtshalf.

Na een schitterende opkomst van beide voetbalteams begeleidt door de f-junioren die de voorwedstrijd hadden verzorgd startte de wedstrijd aftastend. De in grote getallen opgekomen bezoekers moesten wachten tot de 15de minuut voordat er echt wat gebeurde binnen de lijnen. Thijs van Seggelen werd op rechts weggestuurd door Freek Heemskerk en wist de achterlijn te behalen aldaar de bal voor te trekken op linksbuiten Pascal de Jong. Waar menig supporter de bal al telde wist de Jong de bal echter naast te schuiven en bleef de stand dus op 0-0.

Na de kans van de Jong nam ROAC onder leiding van uitblinkers Dick Heemskerk en Thijs van Seggelen de overhand. Door goed combinatiespel en vroeg druk zetten wist ROAC meerdere malen gevaarlijk te worden voor het doel van Melvin Angenent, keeper van Kickers’69.  Opnieuw Pascal de Jong en tweemaal Dick Heemskerk wisten grote kansen niet om te zetten in doelpunten.

Eén van de megakansen in beeld. Dick Heemskerk kan op de lijn het laatste zetje net niet geven.

Kreeg Kickers’69 geen kansen? In de eerste helft welgeteld 1. Door een verdedigingsfout wist rechtsbuiten Joey van der Berg dwars door de verdediging te snijden en de bal voor te trekken richting Wesley Waasdorp die echter net een teen te kort kwam om de bal binnen te lopen. Rechtsback Perry van der Geest was hem net voor.

Na rust het zelfde wedstrijdbeeld. ROAC spelend op de helft van Kickers’69 en veelvoudig gevaarlijk voor het doel van Angenent. Kickers’69 wist alleen gevaarlijk te worden met standaardsituaties maar echt grote kansen creëerde ze niet. Joost van den Bosch had het vandaag erg lastig in de spits en werd in de 65ste minuut uit zijn lijden verlost door Loek de Blauw.  Deze wist in de 70ste minuut door te breken en werd volgens scheidsrechter de Wit onrechtmatig neergelegd in het 16-meter gebied. Strafschop! In de wetenschap dat Angenent vorig seizoen 2 strafschoppen wist te stoppen ging van Seggelen achter de bal staan. Waar Angenent een hoek uit koos schoot van Seggelen de bal dwars door de midden maar wel op de lat.

Na die gemiste mogelijkheid bleef het wedstrijd tot de 85ste minuut eigenlijk hetzelfde wat voor ROAC eigenlijk alleen leidde tot een opnieuw een grote kans voor Dick Heemskerk. Hij wist echter een voorzet van Thijs van Seggelen niet te produceren tot doelpunt waardoor Kickers’69 geloof bleef houden om het eerste punt van het seizoen binnen te slepen. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd wist zowel ROAC als KIckers’69 niet heel gevaarlijk te worden waardoor Kickers’69 het eerste punt van het seizoen wist te pakken en ROAC genoegen moest nemen met slecht 1 punt.

Trainer Loek Hendriks en aanvoerder Freek Heemskerk waren na de wedstrijd eensgezind. “Soms zit het tegen, soms zit het mee. Waar je bij Alphen 3 punten steelt en vorige week eigenlijk ook te veel van het goede krijgt, krijg je vandaag te weinig.” Een schitterende pot voor de neutrale toeschouwer maar met een tegenvallend resultaat voor de Rippers. Volgende week wacht de uitwedstrijd met Vredenburch.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest; Adwin van Trigt; Freek Heemskerk; Jacco den Hollander; Jeffrey de Haas; Mitchel Boere; Pascal de Jong; Dick Heemskerk; Joost van den Bosch (65. Loek de Blauw); Thijs van Seggelen.

Overige uitslagen 3de klasse A:
DOSR – Alphen 1-2
SJZ – Nieuwkoop 0-1
BMT – FC Lisse 1-0
ASC – Voorschoten’97 3-2
Scheveningen – Vredenburch 0-2
Foreholte – Blauw-Zwart  4-1

Deel dit bericht

0 reacties op “S.v. ROAC vergeet te scoren tegen Kickers’69”

 • Bob schreef:

  Op de website http://www.orangepictures.nl zijn er aantal mooie foto’s te vinden van deze wedstrijd.

 • joop de wit schreef:

  een leuk verslag.

  scheidsrechter was joop de wit jammer van de vergissing

  deze goede sch verdiend meer kijk ook op de site van joop.

 • melvin schreef:

  hallo
  ik had gehoord dat een vriendin van een roac speler foto’s had gemaakt.Ik ben benieuwd of die foto’s ergens op internet staan?

 • Freek schreef:

  Melvin, ik stuur je wat foto’s op.

 • melvin schreef:

  freek ik heb je foto’s ontvangen
  bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!