S.V. Roac verliest derby in de eerste helft

Op zondag 11 april moest Roac het opnemen tegen Dosr uit Roelofarendsveen. Geen gemakkelijke opgave, aangezien Dosr niet voor niks op verliespunten eerste staat. Het was dan ook zaak voor Roac om agressief te beginnen, maar daar faalde het jammerlijk in.

Al na 6 minuten stond Roac al met 1-0 achter. Een lange bal vanuit de Dosr verdediging kwam terecht bij spits Bart Hoogenboom. Hij kreeg teveel ruimte en kon vanaf een meter of 20 de bal uit een stuit op zijn slof nemen. Zijn schot daalde net op tijd en verdween achter doelman Bob Brugman. Ondanks de achterstand bleef Dosr feller dan Roac, Roac liet zich het spreekwoordelijke kaas van zijn brood vreten. Het was dan ook Dosr dat het veldspel domineerde. In de 43e minuut kreeg Dosr een corner. De corner van Joey Rietbroek leek te diep te gaan, maar Bart Hoogenboom wist hem toch nog terug voor het doel te knikken. Van dichtbij hoefde Dave van der Zwet de bal alleen nog maar over de doellijn te lopen. Roac raakte wat geïrriteerd en pakte voor het rusten ook nog twee gele kaarten. Kaarten die de smalle selectie van Roac nog duur kunnen komen te staan in de race voor de nacompetitie.

Om nog enigszins kans te maken op punten moest Roac de tweede helft heel anders benaderen. Het leek te slagen in deze opdracht. Dosr werd terug gedrongen, maar bleef op de counter nog zeer gevaarlijk. De 2-1 was desalniettemin niet onverdiend te noemen. In de 70e minuut werd een mooi opgezette aanval van een meter of 20 prachtig afgerond door Thijs van Seggelen. Een come-back zat er zeker in, en de mannen van Roac begonnen er in te geloven. Tot een minuut of vijf later. Er werd matig opgebouwd bij de Roac defensie waardoor de bal terecht kwam bij Bart Hoogenboom. Hij liet weer eens blijken waarom hij tot één van de beste spitsen van 4B behoort; van 30 meter wist hij de bal met een enorme curve in het doel van Roac te jagen. Met deze 3-1 was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Geconcludeerd kan worden dat Roac de wedstrijd in de eerste  helft heeft laten schieten. Met één puntje uit de laatste drie duels moet Roac alles inzetten om nog in aanmerking te komen voor de nacompetitie. En met de nodige blessures en schorsingen zal dat nog lastig zat worden.

Opstelling: Bob Brugman, Perry van der Geest, Arjen van Leeuwen (80. Adwin van Trigt), Freek Heemskerk, Jeffrey de Haas (78. Mario van Duinen),  Ricardo Bakker (72. Jacco den Hollander), Dick Heemskerk, Mitchell Bakker, Thijs van Seggelen, Loek de Blauw, Joost van den Bosch.

Overige uitslagen:
Stompwijk’92-Nieuwkoop 3-2
MMO-DSO 7-1
NSV’46-Nicolaas Boys 5-1
Floreant-Bernardus 1-5
Altior-Alkmania 2-1
Zoetermeer-Soccer Boys 1-1

Deel dit bericht

0 reacties op “S.V. Roac verliest derby in de eerste helft”

  • Tim schreef:

    verloren jemig ze moesten met 0-4 winnen maar ja dat lukte niet

    groet tim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!