S.v. ROAC verliest kansloos van TAC ’90

ROAC heeft op eigen veld een dikke nederlaag geleden tegen TAC ’90. Het werd 1-4 voor de gasten en daar viel eigenlijk niet zo veel op af te dingen.

De vorige keer dat dit affiche op het programma stond was het -5 graden. Echter kwam de scheidsrechter toen nooit opdagen. Gistermiddag was het dertig graden warmer en hadden niet veel Ripse spelers er rouwig om geweest wanneer de scheidsrechter weer niet was komen opdagen. Referee Westhoff kwam echter netjes op tijd en zodoende werd er om 14:00 uur afgetrapt.

Dat gebeurde zonder Rudolf Bax, die wel in de basis zou starten maar vlak voor de wedstrijd last van zijn kuit kreeg. Ook moest Martijn van Trigt snel in de wedstrijd afhaken vanwege fysieke klachten. Het stond op dat moment al 1-0 omdat doelman Dammes van der Poel na twee minuten spelen Jeffrey Ramkisoen per ongeluk de bal in zijn voeten schoof. Ramkisoen schoot direct raak. ROAC had in de fase daarna op een grotere achterstand kunnen komen, maar dat gebeurde nog niet.

Na een half uur spelen kwam ROAC op gelijke hoogte. ROAC had al meerdere vrije trappen meegekregen op interessante posities, pas bij de vijfde werd hij er voor het eerst fatsoenlijk ingeslingerd. Dick Heemskerk kopte fraai raak: 1-1. Na de gelijkmaker kwam ROAC beter in de wedstrijd en scoorde het ook de 2-1. Echter keurde Westhoff het doelpunt af, omdat de doelman zou zijn aangevallen. Ook mazzelde TAC ’90 nadat een speler nasloeg. Westhoff zag het, maar gaf slechts geel.

Na de theepauze ging het al snel mis voor ROAC. Vaak ging Rips geklungel vooraf aan de kansen voor de bezoekers. Zo ook dom balverlies die de fraaie counter inleidde waar de 1-2 van Rafik el Ousrouti uit viel. De 1-3 van Ramkisoen viel uit een knappe combinatie, maar verdedigend zag het er weer niet best uit. Ook de 1-4 was van Ramkisoen, ook uit een counter.

Aanvallend heeft ROAC niets meer kunnen brengen, waardoor het wel een heel kansloze middag werd. Het was een totale off-day van ROAC. Slechts een enkeling behaalde een krappe voldoende. Het heilige vuur ontbrak bij de thuisploeg, terwijl de bezoekers dat wel konden brengen.

ROAC moet nog drie wedstrijden spelen die eigenlijk nergens meer om gaan. Het is wel zaak dat ROAC zich driemaal weet op te laden, anders wordt het wel een teleurstellend einde van het seizoen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker (72. Jacco den Hollander), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Loek van As, Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Loek van der Star, Dick Heemskerk (68. Cedric den Dekker), Martijn van Trigt (20. Djimmy Wagter).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!