S.v. ROAC verliest laatste thuiswedstrijd van het jaar

ROAC heeft thuis niet kunnen bolwerken tegen laagvlieger RKDEO. Een 2-0-voorsprong werd weggegeven waardoor voor de tweede keer dit seizoen werd verloren van de Nootdorpers.

Vanwege allerlei redenen had ROAC-trainer Loek Hendriks een gehavende selectie onder zijn hoede. Liefst vier A-junioren zaten bij de selectie deze zondag. Deze A-junioren hadden het de dag ervoor overigens nagelaten om het kampioenschap in de derde klasse binnen te slepen, door bij concurrent Oegstgeest A1 met 2-0 te verliezen. Van teleurstelling was niks te merken, want zij stonden in het duel tegen RKDEO 1 hun mannetje.

Jort van der Geest en Jim van der Meer maakten beiden hun basisdebuut in het vlaggenschip van de Ripse sportvereniging. In de eerste helft was ROAC duidelijk de betere. Het ging weliswaar in een langzaam tempo, maar RKDEO bleek niet in staat gevaarlijk te worden. De wedstrijd kabbelde zodoende voort, maar vlak voor rust viel toch de 1-0. Martijn van Trigt kon binnen tikken nadat een fout in de Nootdorpse verdediging genadeloos werd afgestraft.

Na rust bleef ROAC de betere. De gasten leken zich niet te realiseren aan wat voor een cruciale wedstrijd zij bezig waren. Na een uur spelen viel de 2-0 en dit was ook wel verdiend. Wederom was het Van Trigt die het laatste zetje mocht geven.

Niet veel later kwam RKDEO terug in de wedstrijd. De bezoekers waren nog niet gevaarlijk geweest toen Bart van de Sande op schitterende wijze een vrije trap binnen poeierde. Vanaf dat moment begon RKDEO weer te geloven in een goed resultaat, terwijl de thuisploeg steeds meer duels begon te verliezen.

De 2-2 in de 84e minuut kwam dan ook niet uit de lucht vallen. RKDEO kwam er met een mannetje extra doorheen en wist dat mannetje extra prima te benutten. Twan Greeve was vervolgens trefzeker. Een minuut daarop had Pascal de Jong de thuisploeg weer op voorsprong moeten brengen. Thijs van Seggelen had een perfecte voorzet in huis, maar De Jong kopte van dichtbij op de lat.

In de blessuretijd kreeg RKDEO alsnog waar het recht op had. Wederom werd er knullig balverlies geleden op het middenveld waardoor RKDEO er op de counter uit kon komen. Bob Brugman had een prima save in huis, maar in alle hectiek schoot Van der Meer de bal op Greeve waarop de bal tergend langzaam in het lege doel rolde. Vreugde bij RKDEO die handhaving daarmee nog altijd in eigen hand hebben.

ROAC ziet ondertussen het seizoen uitgaan als een nachtkaars. De vier A-junioren die vandaag minuten maakten deden dat echter uitstekend, waardoor deze middag ook nog wat positiefs opleverde. Na afloop werd op het vernieuwde terras afscheid genomen van de geblesseerde Erik van Zeil. De betrouwbare voorstopper maakte de Ripse opkomst van de vijfde klasse naar de tweede klasse mee en was altijd basisspeler. Van Zeil zal volgend jaar in het vriendenteam van ROAC 4 zijn kunsten gaan vertonen. Ook Loek de Blauw kreeg een bloemetje. De Blauw gaat op wereldreis waardoor ROAC minimaal een seizoen niet van zijn diensten gebruik kan maken.

Opstelling: Bob Brugman; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Jort van der Geest; Cedric den Dekker, Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen, Freek Heemskerk, Loek van As (78. Lars van der Meer); Martijn van Trigt (80. Djimmy Wagter), Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!