S.v. ROAC verslaat Fc Lisse in extremis

S.v. ROAC verslaat Fc Lisse in extremis

Vandaag heeft ROAC zeer goede zaken gedaan door Lisse in eigenhuis met 2-3 te verslaan. Lisse, van te voren gezien als titelkandidaat was na Alphen, Voorschoten’97 en Nieuwkoop de 4de titelkandidaat op rij.

Waar de meeste supporters net hun weg hadden gevonden naar het schitterende hoofdveld van Fc Lisse stonden de paarsen van Loek Hendriks al met 1-0 voor. Thijs van Seggelen werd op rechts weggestuurd en trok direct de bal voor naar Pascal de Jong die deze alleen maar hoefde binnen te schuiven, 0-1. Thijs van Seggelen startte vandaag als spits naast Joost van der Bosch omdat Loek de Blauw ziek was. Thijs zijn plek op ‘10’ werd met verve over genomen door Dick Heemskerk die zich voornamelijk in de  eerste helft meerdere malen liet zien als een sterk aanspeelpunt. Jeffrey de Haas startte hierdoor als rechtshalf en dit deed meer dan verdienstelijk.

Na de 1-0 kreeg Lisse voetballend de overhand en trachtte ROAC onder druk te zetten op haar eigen helft. Tot echte kansen leidde dit echter niet. De grootste kans was voor ROAC;  nadat Thijs van Seggelen werd neer gesabbeld trapte linksback Jacco den Hollander de vrije trap richting het 16-meter gebied van Lisse waarbij deze werd verlengd door een Lissenaar en zou belandde op de doelpaal. De rebound was voor Lisse waardoor het bij 0-1 bleef.

Lisse wist echter vrij snel daarna de gelijkmaker te produceren. Een uittrap van de keeper werd door de verdediging van ROAC verkeerd beoordeeld. Doelman Bob Brugman dacht de bal in zijn 16 te kunnen oprapen maar beging volgens de overigens uitstekend leidende leidsman een overtreding waardoor Lisse de kans kreeg om vanaf 11-meter de gelijk maker te maken.  Dit gebeurde waardoor de stand na een half uur spelen 1-1 was.

Na de 1-1 was het voor beide teams even zoeken hoe te spelen. Lisse wilde ‘voetballend’ aanvallend spelen maar hield hierbij wel in het achterhoofd dat ROAC gevaarlijk was op de counter. Tot echte kansen leidde dit tot de rust niet, hoewel Pascal de Jong nog de paal wist te raken.

Na rust was het Lisse wat voetballend weer de overhand had. ROAC had voornamelijk problemen met de lopende mensen centraal op het middenveld waardoor Lisse gevaarlijk kon worden. Doelman Bob Brugman en zelfs rechtsback Perry van der Geest konden nog een aantal keer pareren maar in de 70ste minuut was het wel raak, 2-1.

Waar ROAC vergat te voetballen voor het doelpunt lukte dit beter na de 2-1. Vroeg druk zettende op de achterhoede en keeper van Lisse wisten de paarsen vaker de 2de bal te winnen en zo balbezit te houden. Na een lange bal van achteruit werd op 20 meter van het doel van Lisse een overtreding begaan op spits Joost van der Bosch. Deze kans werd met beide handen benut door Thijs van Seggelen die deze vrije trap schitterend over de muur wist te draaien waardoor de stand op 2-2 kwam.

Mede door vermoeidheid en blessures was trainer Loek Hendriks verplicht te wisselen. Erik van Zeil werd ingebracht voor de moe gespeelde maar zeer goed spelende Adwin van Trigt, Ricardo Bakker verving de grieperige Pascal de Jong. Thijs van Seggelen die al niet helemaal 100% fit aan de wedstrijd begon werd in de slotfase vervangen door Chiel Hillebrand.

Na een lange trap van doelman Brugman waren het de invallers die Lisse de das omdeden. De lange bal werd door Bakker verlengd waardoor Hillebrand met zijn eerste en tevens enige balcontact van de wedstrijd de 2-3 wist binnen te schieten. De vreugde bij de spelers en staf was groot maar de wedstrijd duurde nog 5 minuten. Ondank enkele hachelen momenten voor de goal van Brugman was de einduitslag al bereikt en wisten de mannen van Loek Hendriks zo hun 2de 3 punten van het seizoen binnen te slepen.  Volgende week wacht de ontmoeting met Kickers’69 op het eigen Hertogspark.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest; Adwin van Trigt (80. Erik van Zeil); Freek Heemskerk; Jacco den Hollander; Jeffrey de Haas; Mitchel Boere; Pascal de Jong (70. Ricardo Bakker); Dick Heemskerk; Joost van den Bosch; Thijs van Seggelen (87. Chiel Hillebrand).

Overige uitslagen 3de klasse A:

Alphen – Foreholte 3-3
Blauw-Zwart – SJZ 0-2
Kickers’69 – Scheveningen 0-1
Nieuwkoop – ASC 8-0
Voorschoten’97 – BMT 4-1
Vredenburch – DOSR 3-3

Deel dit bericht

0 reacties op “S.v. ROAC verslaat Fc Lisse in extremis”

 • Freek schreef:

  Bij Lisse hadden ze duidelijk minder zin om een verslag te schrijven, opzich wel logisch…

  http://www.fclisse.nl/voetbal/zondag-1/verslagen/1956-weer-verlies-zondag-1.html

 • Bob schreef:

  Ja, er stond ook niemand van Lisse langs de lijn volgens mij! Weer voornamelijk ROAC supporters die stonden te kijken!

  Iets om trots op te zijn trouwens!

 • Erik P schreef:

  Dhr. Ees doet zijn voornaam inderdaad eer aan…

 • chiel schreef:

  ik dacht idd ook dat het mijn enige balcontact was, maar na goed nadenken heb ik nog een bal naar de keeper van lisse geschoten nadat zei de bal sportief hadden uitgeschoten

 • chiel schreef:

  zij *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!