S.v. ROAC verslaat Woubrugge

Na de eerdere nederlaag tegen EMM ’21 heeft ROAC haar tweede wedstrijd in het kader van de Kaag en Braassem Cup wel weten te winnen. Zaterdagvierdeklasser Woubrugge werd met 4-1 verslagen.

Wederom had Gidon Folmer Reinders een grote groep tot zijn beschikking en alle 20 spelers zouden in actie komen. In de eerste helft speelde ROAC vooral slordig, alhoewel het ook een paar lukte om tot een goede aanval te komen. Zo ook bij de 1-0. Thijs van Seggelen dook de diepte in achter de verdediging en werd door Jay Helvensteyn bediend. Van Seggelen faalde niet. Dat deed hij niet veel later ook. Vanaf een meter of 25 trapte Van Seggelen met een streep via de binnenkant raak: een schitterende 2-0. Dat was ook de ruststand, aangezien Woubrugge niet verder kwam tot wat speldenprikjes op de counter.

In de tweede helft startte ROAC een stuk scherper en dat resulteerde al snel in zeer fraaie aanval en wederom was het Van Seggelen die het doelpunt achter zijn naam mocht zetten. Niet veel later werd nagenoeg het hele elftal gewisseld en zo kon invaller Djordy Strijk ook een duit in het zakje doen. Strijk eiste een vrije trap op en liet zien dat zijn traptechniek niet onder doet dan die van zijn vader Marcel: met een schot strak in de verre kruising zette Strijk de tussenstand op 4-0.

Het slotstuk was voor bezoekers. Dave van der Poel schepte zijn tegenstander in het zestienmetergebied en vanaf elf meter deed Woubrugge Sjors Oudshoon kansloos laten: 4-1 was ook direct de eindstand.

En zo deed ROAC wat van hen verwacht mocht worden: zonder al te veel moeite winnen. Als ROAC dat morgen bij Kickers ’69 nog een keer voor elkaar krijgt wacht EMM ’21 op de finaledag voor een herkansing na de eerdere nederlaag. Die finaledag zal komende zaterdag bij ROAC worden afgwerkt.

Leiden Amateur Voetbal maakte nog een fraaie fotoserie van het duel. Deze kun je hier bekijken:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!