S.v. Roac wint eenvoudig van Soccer Boys

Maar echt goed was het niet. De eerste helft werd er nog wel redelijk gevoetbald. Roac probeerde op te bouwen en in de 9e minuut was Loek de Blauw dichtbij de 1-0. Maar de harde voorzet van Thijs van Seggelen kon hij net niet promoveren tot een doelpunt. Soccer Boys was nog niet voor het doel geweest toen in de 15e minuut de spits iets teveel ruimte kreeg. Met zijn linkerbeen schoot hij de bal van een meter of 20 strak in de verre hoek: 0-1. Weer liet Roac zich in de beginfase piepelen, zoals al zo vaak dit seizoen. Gelukkig kon Thijs van Seggelen 5 minuten later de stand alweer recht trekken. Uit een vrije trap van 25 meter wist hij de bal prachtig in het doel te werken. Een fikse opsteker voor de paarsen. Niet veel later was het Jeffrey de Haas die zijn eerste goal van het seizoen produceerde. Een voorzet van Ricardo bakker kwam via Joost v/d Bosch voor de voeten van Jeffrey die uit een dropkick de 2-1 aantekende. Voor de rust werd de wedstrijd ook beslist. Een goede aanval werd door Loek de Blauw prima afgerond. Met een comfortabele 3-1 voorsprong werd er gerust.

Jeffrey de Haas (hier tegen Nieuwkoop) speelde een prima wedstrijd en was verantwoordelijk voor de 2-1.

Jeffrey de Haas (hier tegen Nieuwkoop) speelde een prima wedstrijd en was verantwoordelijk voor de 2-1.

Na rust begon Soccer Boys fel aan de strijd. Roac werd onder druk gezet en wist daar niet goed mee om te gaan. Het veldspel werd minder en minder. Soccer Boys was echter niet in staat om het Roac lastig te maken. Het hoogtepunt van de tweede helft kwam in de 72e minuut toen Thijs via een rug van een Soccer Boys verdediger de bal in het doel van Soccer Boys wist te deponeren. De wedstrijd was toen definitief gespeeld.

4-1 is een prima uitslag, zeker wanneer je wat belangrijke mensen mist. A-junior Mitchel Boere speelde een puike pot. Toen in de 61e minuut Perry v/d Geest werd vervangen door Chiel Hillebrand, was Freek Heemskerk met zijn 23 jaar de oudste veldspeler (na keeper Bob Brugman) van Roac kant. Ook A-junior Loek van As viel later later nog in voor de moe gestreden Mitchel Boere. Aankomende zondag zal Roac het met dit jonge elftal moeten opnemen tegen Altior (Dick Heemskerk is wederom geschorst en Pascal de Jong is nog geblesseerd), dat een aan ongelofelijke inhaalrace is begonnen. Een klus die niet zomaar geklaard wordt. Echter, door de 4-1 overwinning, maar ook vanwege de gunstige overige uitslagen in 4B heeft Roac alles in eigen hand om nacompetitie veilig te stellen.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest (61. Chiel Hillebrand); Arjen van Leeuwen; Freek Heemskerk; Jacco den Hollander; Ricardo Bakker; Mitchel Boere (76. Loek van As); Jeffrey de Haas; Thijs van Seggelen; Loek de Blauw; Joost van den Bosch.

Overige uitslagen:
NSV’46-Zoetermeer 2-3
Floreant-Dosr 0-2
Nicolaas Boys-Mmo 0-0
Alkmania-Dso 9-2
Altior-Stompwijk’92 2-2

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!