S.v. ROAC wint terecht van Altior

Mede door het benauwde weer en wellicht de spanning begon de wedstrijd wat mat van beide kanten. Voor beide ploegen stond er nog genoeg op het spel, maar dat kwam er dus niet helemaal uit. ROAC was de ploeg met het meeste balbezit, maar het spel werd maar traag verlegd. Desalniettemin werd Loek de Blauw al in de 5e minuut één op één gezet met de Langeraarse doelman. Hij faalde in zijn afwerking. ROAC bleef rustig de bal rond tikken en wachten op gaten. Die gaten werden regelmatig gevonden, maar de bal wilde er niet in. En zo begon het spelbeeld wel heel erg te lijken op de uitwedstrijd die in 0-0 eindigde. In de eerste helft werden zeker vijf 100% kansen gemist, waaronder een vrije trap van Thijs van Seggelen die snoeihard de paal raakte. Altior was op de counter een aantal keer gevaarlijk, wat in één goede kans resulteerde; Bob Brugman keerde knap.

De ROAC-verdediging (hier tegen Dosr) hield weer eens de 0

De ROAC-verdediging (hier tegen Dosr) hield weer eens de 0

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Het was wachten op het doelpunt. Die kwam er in de 70e minuut dan eindelijk. Loek de Blauw wist een goede crossbal van Thijs te waarderen en verschalkte de doelman van Altior. Twee minuten later gooide diezelfde Loek de Blauw de wedstrijd op slot. Joost van den Bosch gaf de bal netjes breed waardoor Loek de bal alleen nog maar in het lege doel hoefde te schuiven. Altior kwam de tweede helft niet meer in het stuk voor en ROAC speelde de wedstrijd controlerend uit. In de 80e minuut mocht B-junior Sam van der Geest zijn debuut maken, en met een knappe kopbal was hij nog dicht bij de 3-0. Het bleef echter 2-0 en de paarsen pakten net als vorige week de volle buit.

Volgende week gaat ROAC op bezoek bij DSO. Daar zal gewonnen moeten worden zonder Arjen van Leeuwen en Jacco den Hollander die allebei geel pakten vandaag en daardoor geschorst zijn. Dick Heemskerk is echter weer speelgerechtigd.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander (60. Erik van Zeil); Freek Heemskerk; Arjen van Leeuwen; Perry van der Geest; Jeffrey de Haas; Mitchel Boere; Ricardo Bakker (80. Sam van der Geest); Thijs van seggelen; Joost van den Bosch; Loek de Blauw (75. Mario van Duinen).

Overige uitslagen:
Bernardus-NSV’46 5-3
Soccer Boys-Dosr 0-4
Nieuwkoop-MMO 4-1
Alkmania-Floreant 3-0
DSO-Zoetermeer 0-2
Nicolaas Boys-Stompwijk’92 2-4

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!