S.v. ROAC wint van Meerburg

ROAC heeft vandaag gewonnen van Meerburg en daarmee een finaleplaats afgedwongen voor het laatste promotieplekje voor de derde klasse. Maar makkelijk ging het zeker niet, sterker nog, er was zelfs een verlenging voor nodig.

Zoals bekend startte ROAC met een andere opstelling dan normaal. Zo mochten Adwin van Trigt en Chiel Hillebrand vandaag in de basis starten, maar het vertrouwen van trainer Loek Hendriks hebben zij beiden geen moment beschadigd. Gezegd moet worden dat Meerburg ook niet op volle oorlogsterkte was. Spits Joep van Vuren was bijvoorbeeld geschorst, normaal gesproken altijd goed voor een doelpunt. Ondanks dat de opstelling wat afweek, begonnen de paarsen goed. Er werd lekker gecombineerd en dat zorgde voor enig gevaar. Na tien minuten stond ROAC zelfs al met 1-0 voor. Het was Pascal de Jong die met rechts in de korte hoek wist af te werken na een prachtige steekbal van Perry van der Geest. Niet veel later wist Meerburg al weer de gelijkmaker te produceren. Een strakke voorzet werd door de Meerburg spits Daniel Sorensen binnen getikt van dichtbij. Het deed de verhoudingen enigzins geweld aan, aangezien ROAC voetballend een stuk sterker was. Meerburg was vooral gevaarlijk op de lange bal. 1-1 was ook de ruststand.

Pascal de Jong (hier tegen SEP) was goed voor drie goals

Waar ROAC vorige week direct na rust een tegendoelpunt moest incasseren, was het nu juist andersom. Thijs van Seggelen wilde in de 48e minuut de bal strak voorgeven en deze bal werd pardoes in het eigen doel geslagen door de Meerburg goalie Jarko Kortekaas. Een prachtig begin, maar wederom wist Meerburg zeer snel weer de gelijkmaker te maken. Een diepe bal vanuit de Meerburg verdediging werd niet goed ingeschat door de ROAC verdedigers waardoor Sorensen te veel ruimte kreeg. Met een mooi diagonaal schot wist hij Bob Brugman te passeren. Een domper, maar ROAC bleef voetballen. In de 80e minuut kwam ROAC met een man meer te staan. Thijs van Seggelen werd op zijn enkel getrapt nadat hij erlangs was en de scheidsrechter trok direct rood voor Mark van Diemen. Dat een man meer situatie niet altijd een voordeel hoeft te zijn is dit seizoen al een keer eerder gebleken. Deze gedachte werd helemaal ondersteund toen Meerburg uit een vrije trap de 2-3 binnenknikte. Het was wederom Sorensen die de goal maakte. Maar omdat ROAC bleef proberen kreeg het toch waar de ploeg recht op had. In de 90e minuut was het de veelbesproken Mario van Duinen die na een prima pass van Pascal de Jong van dichtbij de gelijkmaker kon aantekenen. Wederom moest er verlenging aan de pas komen.

Met een man meer was het enkel nog ROAC dat de dienst uitmaakte. Dit veldoverwicht werd ook in doelpunten omgezet toen Pascal de Jong in de eerste helft van de verlenging prachtig de 4-3 maakte. Een crossbal van Joost van den Bosch nam Pascal de Jong prachtig aan met zijn links, om de bal vervolgens als een streep het doel in te werken. Meerburg werd enkel uit een vrije trap van Kevin de Jong nog gevaarlijk, deze ging net over. In de tweede helft van de verlenging was het wederom Pascal de Jong die wist te scoren, de assist was van Erik van Zeil. Daarmee scoorde Pascal de Jong alweer zijn 7e goal in de nacompetitie. ROAC won dus met 5-3 en is daarmee geplaatst voor de finale.

Deze finale wordt niet op woensdag gespeeld maar op donderdag. Aangezien acht spelers van de ROAC selectie op woensdag verplichtingen hebben voor Blootgewoon (een programma waarin groepen zich inzetten voor een goed doel) konden zij niet op woensdag in actie komen. mede door de medewerking van RVC’33 uit Reeuwijk kon deze wedstrijd verzet worden, waarvoor dank. Alleen op basis van sportiviteit verdient deze club al een promotieplek.

Deze finale tegen RVC’33 wordt dus gespeeld op donderdag 17 juni, 19.30 uur bij SJZ te Zoeterwoude. Vandaag was de opkomst van de supporters weer super, het leek zeker niet minder druk dan afgelopen zondag tegen Kickers’69. Ook aanstaande donderdag hopen we dat de ROAC supporters hun cluppie weer massaal komen steunen, maar daar wordt niet aan getwijfeld.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest; Adwin van Trigt(82. Mario van Duinen); Mitchel Boere; Dick Heemskerk; Chiel Hillebrand(95. Ricardo Bakker); Joost van den Bosch; Jeffrey deHaas; Thijs van Seggelen (118. erik van Zeil); Loek deBlauw; Pascal de Jong.

Deel dit bericht

0 reacties op “S.v. ROAC wint van Meerburg”

 • Theo en Rian schreef:

  Hallo mannen van Roac van harte gefeliciteerd, fantastisch dat jullie gewonnen hebben van Meerburg, nu nog even winnen donderdag van RVC33, want WIJ vinden het wel weer leuk jullie tegen te komen op onze sportvelden. Heel veel succes.

 • Perry Veilbrief schreef:

  het is oranjemachtig wat jullie hebben laten zien tegen Meerburg succes as donderdag in Zoeterwoude

 • dick schreef:

  Wederom een memorabele middag op hoogmade. Goed voetbal en een prima sfeertje. Nu donderdag nog even de slagroom op de cake. Als jullie voetballen zoals afgelopen zondag kan het volgens mij een leuk feestje worden. Succes donderdag en ook waardering voor de sportieve opstelling van RVC33.

 • Jan van der Poel schreef:

  Er is een lied dat bezingt “als je wint, heb je vrienden…” Wel mannen, vorige week hebben jullie kunnen merken dat jullie ook heel veel vrienden hebben als je verliest… Vandaar dat er gisteren weer zoveel waren om jullie te steunen en dat blijven ze doen! Gefeliciteerd met de winst op Meerburg.
  Ook donderdag zijn we er weer allemaal bij, zet ‘m op, heel veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!