S.v. ROAC wint voor de vijfde keer op rij

Ook in Boskoop sleepte ROAC de volle drie punten mee naar huis. Drie punten die eigenlijk nergens meer om gaan, aangezien nacompetitie al behaald was. Ook voor Floreant stond er niks meer op het spel. De club staat voorlaatste met slechts tien punten, en aangezien degradatie (nog) niet mogelijk is werd het een typische zomeravond wedstrijd.

ROAC wilde vooral geen kaarten pakken en blessures oplopen waardoor het mat was van ROAC kant. De handige spits van Floreant maakte hier al snel gebruik van door door de ROAC verdediging te slalommen. Bob Brugman wist de bal echter knap te stoppen. ROAC had wel het overwicht, maar wist niet zo heel veel te creëren. In de 20e minuut kreeg ROAC een vrije trap zo rond de 25 meter. Een uitgelezen kans voor Thijs van Seggelen om de wedstrijd open te breken. Thijs bewees weer eens over een mooie trap te beschikken door de bal netjes in de kruising te schieten. Ondanks de voorsprong bleef ROAC ongeïnspireerd spelen. Daardoor kon Floreant zowaar een aantal keer de gelijkmaker maken. Sluitpost Brugman was echter wel scherp, anders had Floreant gewoon voor kunnen staan. In de 40e minuut was het ROAC dat wel wist te scoren. Na een mooie steekbal van Dick Heemskerk werd Loek de Blauw vrij voor de keeper gezet. Hij legde de bal breed waardoor Joost van den Bosch de bal in het lege doel kon schieten.

Dick Heemskerk maakt plaats voor Mario van Duinen

Dick Heemskerk maakt plaats voor Mario van Duinen

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De spits van Floreant was inmiddels van het veld gehaald vanwege een blessure waardoor Floreant eigenlijk helemaal niet meer gevaarlijk was. De paarsen waren dat wel bij vlagen en vooral Joost van den Bosch was op dreef. Na zijn intikkertje in de eerste helft mocht hij in de tweede helft nog een intikkertje maken en een corner wist hij strak binnen te knikken. Een ‘Engelse’ hattrick dus. De andere spits, Loek de Blauw, wist ook tweemaal te scoren in de tweede helft. Omdat Floreant tussendoor na slecht opbouwen van ROAC de 1-4 kon binnenschieten eindigde de wedstrijd in 1-6. De score had echter in veel grotere cijfers kunnen eindigen. Dick Heemskerk miste de kans van het seizoen door voor leeg doel van twee meter over te schieten. Ook invaller Chiel Hillebrand was dichtbij een goal, maar zijn snoeiharde vrije trap werd door de muur getoucheerd waardoor het net geen goal werd. De Boskopers hadden ook nog een 100% kans, maar de penalty werd hoog over geschoten.

Door deze overwinning behoudt ROAC zijn derde positie op de ranglijst. Floreant eindigt het seizoen op de 13e plaats. Volgend seizoen speelt Floreant dus gewoon weer 4e klasse. Maar voor hoelang is nog maar de vraag. Dinsdag avond is bij Fc Rijnland een vergadering gehouden door de KNVB met de regionale clubs, over degradatie uit de  standaard 4e klasse. Clubs als DSO en FLoreant hebben weinig te zoeken in de 4e klasse, maar omdat ze niet kunnen degraderen en omdat een standaardelftal verplicht is moeten ze wel acteren op dit niveau. Eventuele degradatie naar de reserve 4e klasse werd besproken, maar hier was weinig animo voor. Net zoals het plan om reserve teams te kunnen laten promoveren naar standaardcompetities. Wat wel op steun kon rekenen was het plan voor herinvoering van de 5e klasse. Volgend seizoen wordt pas een definitieve beslissing gemaakt over een eventuele herinvoering van de 5e klasse in west 2.

Opstelling: Bob Brugman; Erik van Zeil; Arjen van Leeuwen; Freek Heemskerk; Perry van der Geest; Ricardo Bakker (80. Jeffrey de Haas); Dick Heemskerk (70. Mario van Duinen); Jacco den Hollander (80. Chiel Hillebrand); Thijs van Seggelen; Joost van den Bosch; Loek de Blauw.

Overige uitslagen:
Dosr-DSO 6-1
Stompwijk – MMO 3-1
Nicolaas Boys – Bernardus 1-3
Zoetermeer – Nieuwkoop 1-4
NSV ’46 – Alkmania 3-1
Altior – Soccer Boys 3-1

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!