S.v. ROAC wint wederom met 2-1

Net als vorige week wist Roac met 2-1 te winnen, maar goed speelden de paarsen niet. Roac startte de wedstrijd echter goed. Al in de 2e minuut werd Jeffrey de Haas met een mooie steekbal vrij gespeeld, oog in oog schoot hij de bal echter nipt voorlangs. Twee minuten later kreeg Roac een corner welke weggekopt werd door de Zoetermeer verdediging. De bal bleef echter hangen op de rand vanaf van het 16 meter gebied. In het duel om de bal beging een Zoetermeer speler een overtreding waardoor de scheidsrechter floot voor een vrije trap. Specialist Thijs van Seggelen wist wel raad met deze kans en schoot de bal hard over de grond naast de slecht neergezette muur van Zoetermeer; 1-0. Een droomstart voor de paarsen, waardoor het verdedigend ingestelde Zoetermeer wel moest komen. dit resulteerde in een aantal goede kansen voor Roac. Zo miste Loek de Blauw een grote kans, en ook Pascal de Jong had na een mooie rush kans op de 2-0. Zoetermeer kwam echter ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel, door slap verdedigen van Roac. Gescoord werd er niet meer waardoor Roac met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Thijs (hier tegen NSV'46) speelde niet zijn beste wedstrijd, maar scoorde wel

Na de rust leek Roac snel op weg naar de 2-0. Binnen vijf minuten miste Loek de Blauw zijn tweede grote kans van de wedstrijd en Pascal de jong raakte met een snoeihard schot de deklat. Daarna veranderde de verhoudingen echter. Zoetermeer begon Roac steeds meer onder druk te zetten, waardoor Roac er niet meer uit kwam. Zoetermeer was al een paar keer dicht bij de 1-1 toen in de 54e minuut doelman Bob Brugman zijn enkel verzwikte na een duel met de spits van Zoetermeer. Ondanks zijn blessure zette hij de wedstrijd voort. In de 57e minuut was daar dan toch de terechte 1-1. Een voorzet werd niet goed verwerkt waardoor de Zoetermeerse aanvaller van dichtbij de gelijkmaker binnentikte.

Beseffend dat Roac met een punt weinig opschoot begon het weer te voetballen. De Blauw was met een rebound dichtbij de 2-1. Maar Zoetermeer bleef ook gevaarlijk. In de 73e minuut moest Bob zich laten vervangen, omdat hij toch te veel last had van zijn enkel. Zijn vervanger Roeland Daalmeijer bewees ook over prima keeperskwaliteiten te bezitten. Binnen vijf minuten wist hij zich te onderscheiden met twee uitstekende reddingen. Roac bleef ook gevaarlijk en het was de ingevallen Jacco den Hollander die als opkomende linksback met een prima steekbal Loek de Blauw in stelling wist te brengen. Deze miste in eerste instantie waardoor de bal de hoogte invloog. Vervolgens wist hij wel het luchtduel te winnen van de Zoetermeerse keeper waardoor hij in de 84e minuut voor de winnende treffer zorgde. Heel gevaarlijk werd Zoetermeer niet meer waardoor Roac drie welkome punten pakte.

Opstelling: Bob Brugman (73. Roeland Daalmeijer), Perry van der Geest, Arjen van Leeuwen, Freek Heemskerk, Erik van Zeil (46. Jacco den Hollander), Jeffrey de Haas, Dick Heemskerk, Pascal de Jong (58. Mitchell Bakker), Thijs van Seggelen, Joost van der Bosch, Loek de Blauw.

Overige uitslagen:
Alkmania-Dosr 2-2
DSO-Nieuwkoop 0-7
Soccer Boys-MMO 0-1
Nicolaas Boys-Floreant 1-1
Bernardus-Altior 2-0
NSV’46-Stompwijk’92 3-5

Deel dit bericht

0 reacties op “S.v. ROAC wint wederom met 2-1”

  • Bob schreef:

    Bernardus-Altior is 4-3 geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!