Same old story voor s.v. ROAC 1 in Nootdorp

Wie de statistieken erbij pakte wist dat ROAC op voorhand een lastige middag ging krijgen bij RKDEO, een club die meer leden heeft dan Rijpwetering inwoners heeft. Nog nooit wist ROAC te winnen van deze tegenstander. Desalniettemin had ROAC twee weken terug vertrouwen getankt na de ruime overwinning op DONK en had het tot gisteren vier punten meer verzameld dan RKDEO, dus het vertrouwen in een goede afloop was toch aanwezig.

Hein Leliveld werd begin deze week met vervelend nieuws geconfronteerd. Spits Martijn van Trigt scheurde tijdens een potje zaalvoetballen zijn enkelbanden af en zal waarschijnlijk pas na de winterstop weer in actie komen. Mitchel Boere bleek wel fit genoeg om te kunnen starten in Nootdorp. Freek Heemskerk nam plaats op de bank, nadat hij twee trainingen had gemist vanwege een doordeweeks tripje naar Italië.

In de eerste helft was ROAC de mindere. Het spel was slordig en kansen wisten de Rippers ook niet af te dwingen. Niet dat de thuisploeg zo groots speelde, maar RKDEO creëerde wel wat kansen. In de 8e minuut raakte Luuk Goedbloed de lat. Een kwartier later was het wel raak toen Rosario Lopes Landim knap wegliep bij Ricardo Bakker en de steekbal van zijn teamgenoot in een assist promoveerde: 1-0.

Direct na deze goal zou ROAC de kans krijgen om op gelijke hoogte te komen. Loek van der Star zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar in de rebound had Jeffrey de Haas de bal met een volley in het nagenoeg lege doel moeten trappen. Zijn poging ging net naast.

Na de theepauze wist RKDEO de score snel te verdubbelen. Een afgemeten voorzet werd op het hoofd van Geelbloed geplaatst. De ingevallen Freek Heemskerk kon niet voorkomen dat zijn directe tegenstander binnen kon koppen: 2-0.

Vanaf dat moment ging ROAC vol pressie spelen en daar had RKDEO geen antwoord op. Thijs van Seggelen had middels een vrije trap vanaf zestien meter zijn ploeg al naar 2-1 kunnen trappen, maar zag zijn inzet gekeerd worden. In de 62e minuut was het wel raak. Invaller Djimmy Wagter reageerde attent en schoot van dichtbij de 2-1 binnen.

ROAC geloofde in een resultaat en bleef drukken. RKDEO kraakte en piepte, maar barstte niet door massaal de voorsprong te verdedigen. ROAC speelde met passie, maar ontbeerde de creativiteit om door de Nootdorpse muur heen te komen. Verder dan dreigende pogingen vanuit de tweede lijn en scrimmages kwamen de bezoekers niet. Aan de andere kant weet je dat er met dergelijk aanvallend spel ruimtes worden weggegeven. RKDEO werd op de counter gevaarlijk, maar wist de beslissing niet te forceren.

In de absolute slotfase kreeg ROAC nog meerdere vrije trappen op mooie posities, maar ook dit leverde niet meer het doelpunt op. Referee Persoon trok zes minuten blessuretijd bij, aangezien de thuisploeg al vroeg in de tweede helft was begonnen met tijdrekken. Tijdrekken dat zelfs in een gele prent voor doelman Hendriks resulteerde. Het mocht allemaal niet meer baten. Wederom had ROAC weer verloren van RKDEO en deed daarmee slechte zaken.

ROAC zal volgende week op bezoek gaan bij RVC’ 33. Alweer de zesde uitwedstrijd in de eerste negen competitiewedstrijden. De Rippers zullen hun eerste uitwedstrijd van het seizoen moeten gaan winnen om niet verder in de degradatiezone te belanden.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Jacco den Hollander (46. Freek Heemskerk), Floris Hupkes; Rudolf Bax (75. Dick Heemskerk), Loek van As (46. Djimmy Wagter), Jeffrey de Haas; Loek van der Star, Sam van der Geest, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!