Slechtste optreden van het seizoen levert s.v. ROAC 1 toch een puntje op

In een ronduit slechte wedstrijd heeft ROAC met 2-2 gelijkgespeeld tegen Voorschoten’97 (zo). Voorafgaand zouden de Rippers daar absoluut geen genoegen mee hebben genomen, maar gezien het povere spel van de thuisploeg was een puntje het hoogst haalbare.

Erwin van der Lugt moest het doen zonder Loek van As (werk) en Dick Heemskerk (geschorst), waardoor Jeffrey de Haas na maanden blessureleed weer met het vlaggenschip moest meedoen. ROAC begon het duel nog wel redelijk. Al in de eerste minuut had Chris van der Mijn een goede redding in huis op een kopbal van Sam van der Geest. In de rebound tikte Martijn van Trigt de bal van dichtbij op de paal. Een paar minuten later verscheen Thijs van Seggelen voor Van der Mijn. De goalie werd gepasseerd, maar Wouter Adriaanse kon op de doellijn de goal nog voorkomen.

Na een minuut of tien kreeg Voorschoten haar eerste grote kans. Miscommunicatie tussen Freek Heemskerk en Mitchel Boere zorgde ervoor dat een ogenschijnlijk kansloze dieptebal toch een 100%-kans op leverde voor Michael Kers. Bob Brugman was echter wel bij de les en redde uitstekend. Even daarna viel referee Post geblesseerd uit met een hamstringblessure. Na een behandeling van een minuut of vijf kon de wedstrijd gelukkig doorgaan.

Nu was het Voorschoten die kans op kans kreeg voor de openingstreffer. Vooral Niels van den Berg was met een kopbal dichtbij, maar Brugman verkeerde in bloedvorm. Diezelfde Van den Berg scoorde ook, maar deed twee meter in buitenspelpositie en dus werd de goal afgekeurd. Ondertussen kreeg Heemskerk namens de thuisploeg een bloedkans uit een vrije trap, maar de bal rolde naast de verkeerde kant van de paal.

In de laatste tien minuten voor rust ging de strijd weer gelijk op. De enige mooie aanval van de thuisploeg voor rust leverde bijna de 1-0 op. Van Trigt dolde Robbert Toret en schoot voor de tweede maal op de paal. Een pijlsnelle counter leverde ook geen resultaat op voor ROAC, omdat de breedtebal van Pascal de Jong net te scherp was op Rudolf Bax. De Jong verscheen ook nog alleen voor Van der Mijn, maar de Voorschotenaar was ook in goede doen. Toen Van den Berg namens de bezoekers vlak voor rust ook faalde voor Brugman wist men dat er met 0-0 gerust zou worden, terwijl het zomaar 4-4 had kunnen staan.

De tweede helft leverde helaas geen beter veldspel op. Ook wisten de teams minder kansen te creëren. Bax en De Jong misten grote kansen op de 1-0 voordat de 0-1 in de 70e minuut zou vallen. De scherpte ontbrak achterin bij ROAC om een voorzet weg te werken. Vanuit de kluts prikte Van den Berg binnen. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker zou vallen. Inmiddels was Loek van der Star in het veld gekomen en hij was belangrijk met zijn assist. Van der Geest schoof de bal beheerst in de lange hoek.

ROAC rook nu bloed en ging op zoek naar de drie punten. Het spel verbeterde ook en Voorschoten stond onder druk. In de 83e minuut kreeg ROAC toch de deksel op de neus. Toen een Ripse corner geen resultaat opleverde profiteerde Voorschoten optimaal. Op de counter had Mike Nikic een voorzet in huis die bij de tweede paal door Jordy van den Wijngaard binnen werd geknikt: 1-2.

Met nog een minuut of tien te spelen weigerde de thuisploeg op te geven en dat zou beloond worden. Van Trigt dolde drie Voorschotenaren alvorens hij in het strafschopgebied door Van den Wijngaard werd opgevangen; penalty. Frustratie bij de bezoekers was te begrijpen, maar dat gold ook voor beslissing van Post om hem op de stip te leggen. Van den Wijngaard had namelijk geen oog voor de bal toen hij zijn lichte vergrijp inzette. Van Seggelen liet zich niet intimideren en schoot beheerst binnen: 2-2.

Vlak voor tijd veerde het publiek op toen men dacht dat Van Trigt de winnende had gescoord. Zijn schot verdween echter in het zijnet en daardoor eindigde het duel in 2-2. Een enkeling van Voorschoten had hier zoveel moeite mee dat zichzelf ernstig voor lul zette door het één en ander naar de Ripse aanhang te schreeuwen. Bij ROAC heerste berusting. Als je de slechtste pot van het jaar speelt en toch niet weet te verliezen is dat ook wat waard.

Volgende week speelt ROAC bij buurman DOSR de ‘wedstrijd van het jaar’. Veel Veners waren aanwezig op het Hertogspark om hun aanstaande tegenstander aan het werk te zien en zullen daar logischerwijs niet van onder de indruk zijn geweest. Volgende week gelden er echter andere wetten, ondanks dat het uitstekend presterende DOSR als favoriet het duel zal aangaan.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Jefrey de Haas, Sam van der Geest, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Pascal de Jong (76. Loek van der Star), Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!