Slotfase weer funest voor s.v. ROAC 1

Niet voor de eerste keer dit seizoen ging het in de slotfase mis voor de Rippers. Tot de 89e minuut leek een stunt bij Hillegom in de maak, maar een toevalstreffer en een benutte penalty brachten Hillegom toch de drie punten.

Van te voren weet je dat het lastig wordt om bij Hillegom een resultaat te boeken, maar ROAC liet vanaf de eerste minuut merken dat zij niet met lege handen naar huis wilde gaan. Hillegom was niet in staat om het de laagvlieger lastig te maken. Daar speelde de titelkandidaat ook veel te slordig voor. Maar het was ook de verdienste van ROAC zelf dat in balbezit bij vlagen erg goed voetbal liet zien en in balverlies kort op de tegenstander zat.

Het veldspel was voor de Rippers, maar qua kansenverhouding ging het gelijk op. Beide ploegen wisten geen 100%-kansen te creëren. Hillegom raakte met een vrije trap wel de deklat, maar een voorsprong was absoluut niet terecht geweest. De ruststand was dan ook 0-0.

Na de theepauze bleef ROAC op zoek gaan naar de openingstreffer en deze kwam er ook. In de 65e minuut had de opgekomen linksback Floris Hupkes een fraaie steekbal in huis voor de ingevallen Martijn van Trigt die koelbloedig afrondde in de verre hoek. Vanaf dat moment ging Hillegom meer risico’s nemen, maar het leverde weinig op.

Dreigend was de thuisploeg wel, maar de bal was steeds prooi voor de bezoekers. Het is dat ROAC zelf ook wat slordiger werd, want op de counter kregen zij toch ook prima mogelijkheden. Het leek echter af te gaan op een 0-1-overwinning, tot de laatste vier minuten van het duel aanbraken. De 1-1 viel uit een lange peer naar voren die de opgekomen Frank de Groot met het hoofd over Bob Brugman wist te verlengen.

Tot overmaat van ramp zou de 2-1 ook nog vallen. ROAC-verdediger Freek Heemskerk gebruikte volgens de goed fluitende Vonk te veel zijn handen in duel met Nick van Staveren en kreeg een penalty tegen. Uiteraard tot frustratie van de uitploeg. Ruben Beentjes had er geen boodschap aan en stuurde Brugman naar de verkeerde hoek. Een halve minuut later werd het duel afgefloten.

En zo kwam er weer een wedstrijd bij voor ROAC in dit seizoen waar het allesbehalve mee zat. Ze zeggen dat alles wat je tegen krijgt ook een keer mee krijgt in een seizoen. Als dat echt waar is gaat ROAC nog een fijne tweede helft van het seizoen beleven. Te beginnen tegen HVV volgende week. Een duel dat sowieso gewonnen moet worden.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (72. Sam van der Geest), Loek van As, Rudolf Bax (82. Cedric den Dekker); Thijs van Seggelen, Pascal de Jong, Loek van der Star (46. Martijn van Trigt).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!