Spectaculaire comeback punt waard voor s.v. ROAC 1

Een enerverende slotfase was gistermiddag nodig om een puntje over te houden tegen DSOV. Een 0-2-achterstand werd in de laatste tien minuten ongedaan gemaakt en ROAC kreeg na de late gelijkmaker zelfs nog twee grote kansen om het feestje compleet te maken. Het zou echter bij 2-2 blijven.

En gezien de hele wedstrijd mag ROAC daar niet heel ontevreden mee zijn, want ROAC was de eerste helft ondermaats. Of DSOV speelde heel goed natuurlijk, de waarheid zal ergens in het midden liggen. Vorig jaar speelde ROAC ook al twee tegen DSOV en de ploeg uit Vijfhuizen liet in die wedstrijden alleraardigst voetbal zien. Het mocht voor hen ook niet baten, want net als ROAC zouden ze naar de tweede klasse degraderen.

En zo stond ROAC gisteren weer oog-in-oog met de oude club van Bart Jansen. Ondanks alle informatie die Jansen over zijn oude club wist te delen, liet ROAC zich verrassen in de slotfase. DSOV startte zeer fel en was ROAC overal de baas. Al na een paar minuten openden de bezoekers de score. ROAC werd aan de linkerflank uit elkaar gespeeld en de voorzet werd knap binnen gekopt: 0-1. Tien minuten later viel ook de 0-2. Weer zag het er niet heel scherp uit aan de linkerkant en een voorzet kon nu bij de tweede paal binnen geschoten worden. ROAC kwam ook nog goed weg toen een van richting veranderd schot op de lat belandde. Al met al was de voorsprong zeer verdiend, al had DSOV niet te klagen qua efficientie. Aan de andere kant wist ROAC er geen serieuze kans tegenover te stellen. Ruststand derhalve 0-2.

Er moest wat gebeuren dus bracht Jansen Thijs van Seggelen (terug van vakantie) en Loek van As. In eerste instantie gebeurde er nog weinig. Alhoewel DSOV nu ook niet meer gevaarlijk wist te worden, ze hoefden immers ook niet meer. Pas in de slotfase, net nadat Bart Hogenboom in de ploeg was gebracht en verdediger Freek Heemskerk naar voren werd gestuurd kwam ROAC tot haar eerste grote kans. Sam van der Geest bediende Hogenboom en met zijn linker schoot de invaller knap binnen. Bij ROAC was het geloof terug terwijl bij DSOV de twijfel in de ploeg sloop. En terecht zo zou blijken, want vijf minuten voor tijd was het Van der Geest die een voorzet van Van Seggelen onder controle kreeg en beheerst binnenschoot: 2-2. Ontlading op het Hertogspark alom, een ware stunt hing in de lucht. ROAC bleef ‘va banque’ spelen en voor DSOV was het overleven geblazen. Dat dat hen nog lukte in de absolute slotfase mocht nog een klein wonder heten. Hogenboom mocht nog alleen op het vijandelijke goal afgaan maar schoot nipt voorlangs. Ook Van der Geest was heel dichtbij de 3-2 toen zijn van richting veranderde schot net aan de verkeerde kant van de paal belandde.

Het zou teveel zijn geweest gezien het feit dat DSOV een groot deel van de wedstrijd beter was geweest, maar toch zullen de bezoekers blij zijn geweest toen de uitstekende fluitende referee affloot. DSOV was op.

Een wedstrijd met twee gezichten. Een zwakke eerste helft met een matige instelling tegen een geweldig slot waarin ROAC liet zien toch wel degelijk over een goede mentaliteit te beschikken. Komende week in Amsterdam tegen DCG zal ROAC eerder bij de les moeten zijn, anders is een eerste nederlaag aanstaande.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Jay Koek; Wessel van der Poel (46. Loek van As), Matty van Benten, Djimmy Wagter; Koen van Klink (67. Bart Hogenboom), Sam van der Geest, Jay Helvensteyn (46. Thijs van Seggelen).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!