Spectaculaire slotfase brengt s.v. ROAC 1 drie punten

ROAC heeft in het slot van de streekderby tegen Foreholte toe geslagen. In de 83e minuut keken de Rippers nog tegen een 0-1-achterstand aan, maar Loek van As en Thijs van Seggelen brachten ROAC alsnog drie zeer waardevolle punten.

De winnende van Van Seggelen kwam vanaf elf meter tot stand en dat was voor de Voorhouters erg zuur. Dat er op Loek van der Star een overtreding werd begaan, daar waren de meesten het wel over eens. De vraag was echter of de overtreding binnen het strafschopgebied werd begaan. Referee Grossen, die een prima pot floot, was echter van mening dat het binnen de lijnen gebeurde. En uiteindelijk is dat de enige mening die er toe doet.

In de eerste helft was Foreholte vlak voor rust nog op voorsprong gekomen. Christiaan Guijt reageerde het meest attent in de kluts voor het Ripse doel en hij wist Bob Brugman te passeren. Eigenlijk was de wedstrijd tot dan toe redelijk gelijk opgaand geweest. Waar Foreholte de eerste 25 minuten domineerde, waren de laatste twintig minuten voor de thuisploeg.

Na rust werd het spelbeeld eentoniger. ROAC moest winnen en ging steeds meer risico’s nemen, terwijl Foreholte probeerde de boel dicht te houden. Dat lukte Foreholte dus prima, tot de slotfase aanbrak. In de 84e minuut wist Rudolf Bax Van As de diepte in te sturen en de linkspoot bleef kalm voor het vijandelijke doel. Het Hertogspark ontplofte toen Van Seggelen drie minuten later zelfs de 2-1 mocht binnen trappen.

In de resterende zeven minuten probeerde Foreholte het nog wel, maar het zat de Rippers mee deze mooi zondag. Zodoende werd er een overwinning binnengesleept en dat betekende naast drie punten en een meer dan prima derde helft ook nog eens spareribs in De Vos.

Helemaal ongeschonden uit de strijd zijn de Rippers niet gekomen. Mitchel Boere pakte zijn vierde gele kaart en is tegen Lisse geschorst. Van As viel geblesseerd uit en het is nog even afwachten of hij op tijd fit is voor de degradatiekraker tegen de Lissenaren.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Loek van As (87. Dick Heemskerk), Thijs van Seggelen; Loek van der Star, Pascal de Jong (71. Rudolf Bax), Martijn van Trigt (88. Ricardo Bakker).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!