Speelschema en spelregels vrijdag!

Zie de spelregels onder de schema’s!

Spelregels

Inloop vanaf 18.30 uur. Een kwartier voor aanvang van de eerste wedstrijd melden bij de wedstrijdleiding.

De wedstrijden zijn 6 tegen 6, tenzij er een team slechts 5 spelers heeft. Spelers uit andere teams vragen mag niet.

Alcohol drinken tijdens het toernooi niet toegestaan als je nog moet voetballen. Alcoholische dranken blijven sowieso in de kantine.

Onder je team staat een kleur, dit betekent dat je een shirt draagt van die kleur, zodat je weet bij wie je hoort in het veld.

Aftrap: Er is vooraf ingedeeld welk team aftrapt, dit weet de scheidsrechter. Er wordt na zes minuten niet van helft gewisseld. De aftrap wordt genomen door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.

Terugspeelbal: Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt, wordt een waarschuwing gegeven. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op zeven meter afstand van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te passen of te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen.

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. In beide gevallen, na indribbelen of inpassen, mag er direct worden gescoord door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat minimaal op vijf meter afstand.

Doelpunt: Na een doelpunt vindt er een aftrap plaats door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.

Speeltijd: 12 minuten.

Keepersgebied: Het keepersgebied is gemarkeerd met pionnen. Het keepersgebied geeft aan tot waar de keeper de bal in de handen mag hebben en tot waar de achterbal genomen mag worden.

Strafschop (9 meter) Tijdens de wedstrijd wordt een strafschop alleen gegeven bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans. De scheidsrechter heeft er vrijheid in om te bepalen wanneer hij wel of geen penalty geeft. Dit is alleen afhankelijk van het keepersgebied. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend.

Uitbal: Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Nadat de bal is ingedribbeld kan er direct worden gescoord door de speler die indribbelt.

Vrije bal: Een vrije bal mag gepasst, ingedribbeld, of geschoten worden.

Overtreding / scoringkans: Bij een overtreding wordt een vrije bal door de tegenpartij genomen.

Afstand: De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting.

Bij een gelijke stand na de poulefase, wordt er in onderstaande volgorde gekeken wie er op welke positie eindigt.

1. doelsaldo

2. doelpunten voor

3. onderling resultaat

4. penalty’s

Is een wedstrijd in de knock-out fase niet beslist volgen er direct strafschoppen.

Strafschoppen: Elk team neemt 5 strafschoppen. Is de stand nog gelijk wordt er doorgegaan tot er iemand heeft gemist. Dan moet de andere partij in dezelfde beurt wel gescoord hebben. Dit team gaat door.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!