Spektakelstuk tegen angstgegner levert s.v. ROAC 1 puntje op

De neutrale toeschouwer heeft, als deze uberhaubt aanwezig was, vanmiddag waar gekregen voor iedere cent van zijn € 3,50 aan entree. Maar eigenlijk gold dat ook voor zowel de in prima getale aanwezige RKDEO- en ROAC-supporters: veel hectiek, zes doelpunten, opstootjes, een hattrick-held, een rode kaart en een waanzinnig slot. Eigenlijk had deze wedstrijd alles.

Op voorhand zag het er weer lastig uit voor de thuisploeg. Tot groot ongenoegen werd ’s ochtends vastgesteld dat er door de vorst niet op het hoofdveld (natuurgras) kon worden gespeeld en dat men verplicht moest uitwijken naar veld 2 (kunstgras). Los van de mindere entourage, speel je daar RKDEO, één van de beter voetballende ploegen van 2C, mee in de kaart. Ook was de ziekenboeg weer wat groter geworden: Thijs van Seggelen was niet inzetbaar en dat was een aderlating. Wel was Floris Hupkes weer teruggekeerd van vakantie, maar hij startte op de bank.

RKDEO nam vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen, maar speelde in een te laag tempo om het de thuisploeg lastig te maken. Er was wat dreiging, maar de grootste kans was voor de thuisploeg. De goed en gretig spelende Martijn van Trigt werd op randje zestien naar de grond getrokken. De Rippers meenden dat de spits was doorgebroken, maar referee Jesse Verduijn deed het voorval af met geel. Het buitenkansje werd vervolgens veel te slap in geschoten door Cedric den Dekker.

Na een half kwam ROAC toch voor. Uit een vrije trap wist Van Trigt de bal klaar te leggen voor Dick Heemskerk en de spits faalde niet: 1-0. Twee minuten later had Van Trigt zijn ploeg op 2-0 moeten zetten, maar zijn inzet ging voorlangs. Vlak voor rust kwam RKDEO op gelijke hoogte. Na slecht verdedigen bij de Rippers kwam een verlengde voorzet ongelukkig via de knie van Mitchel Boere in het net terecht: 1-1. Zuur voor de Rippers, maar RKDEO had wel recht op de gelijkmaker.

Na rust eenzelfde spelbeeld. RKDEO veel in balbezit, maar het gebrei was niet effectief. De aanval van ROAC in de 56e minuut was dat zeker wel. Den Dekker bediende Dick Heemskerk en de spits knalde met een volley fraai raak in de korte hoek: 2-1. Opnieuw stond ROAC voor en de thuisploeg leek een paar minuten later op rozen te zitten. Nadat Freek Heemskerk met een overtreding een counter onschadelijk maakte leek er iets te knappen bij de bezoekers. Een opstootje tot gevolg waar bijna alle spelers bij betrokken waren. De tweeling Heemskerk kreeg geel voor hun aandeel, maar Verduijn bestrafte Alexis Koutsis met rood voor het uitdelen van een klap.

Met een man meer had ROAC de wedstrijd definitief naar zich toe moeten trekken, maar ROAC ging niet goed om met de vele mogelijkheden in de uitbraak. Ondertussen bracht RKDEO met Twan Greeve een tweede lange spits in om op de lange bal te gokken. Het bleek een goede zet, want ROAC kwam steeds meer onder druk te staan. In de 82e minuut leverde het opportunistische spel de 2-2 op. Bij een corner verloor Freek Heemskerk het kopduel van Tommy Simonis. Boere redde op de lijn, maar in de rebound was Simonis alsnog trefzeker: 2-2.

RKDEO rook bloed en dat bloed zou er komen. In de 89e minuut kreeg RKDEO een vrije trap op een meter of 25. Simonis ging achter de bal staan en gaf het leer een enorme zwabber mee. Doelman Dammes van der Poel, die zijn ploeg eerder met twee prachtige reddingen had bijgestaan, had geen antwoord op het schot: 2-3. Enorme ontlading bij de nummer drie, die met een man minder een achterstand had omgebogen.

Toch zou het absolute hoogtepunt bewaard blijven tot de blessuretijd. In een laatste poging werd de bal in de pot geslingerd, RKDEO werkte weg, maar Jeffrey de Haas bracht de bal opnieuw in. Uit een schier onmogelijke hoek was het wederom Dick Heemskerk met een fantastische volley in de verre kruising die de 3-3-eindstand op het spreekwoordelijke scorebord zette. Deze keer werd het de thuisploeg en het thuispubliek gek, want zulke goals zie je niet iedere week. Voor de 31-jarige spits was het zijn eerste hattrick in zijn carrière.

Vooraf had ROAC getekend voor een puntje, na de 2-1-voorsprong met een man meer niet meer. Maar na de 3-3 in blessuretijd bleef een positief gevoel hangen. En dat goede gevoel is belangrijk met oog op komende week. Aanstaande woensdag om 20:00 uur gaat een gehavend ROAC proberen bij Voorschoten ’97 (za) om zich bij de laatste zestien van de districtbeker te plaatsen. Nog nooit kwamen de Rippers zo ver. Maar ook komende zondag wordt cruciaal. Directe concurrent TAC ’90 komt naar Rijpwetering en winst is eigenlijk een must.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (46. Floris Hupkes), Mitche Boere, Freek Heemskerk, Ricardo Bakker; Cedric den Dekker, Jeffrey de Haas, Loek van As; Loek van der Star (70. Djimmy Wagter), Dick Heemskerk, Martijn van Trigt (81. Rudolf Bax).

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!