Statement Trainingskamp

Na een fantastisch trainingskamp is de selectie donderdagnacht teruggekeerd in Nederland (zie ook het eerdere statement waarin de beslissing wordt toegelicht om wel te gaan). De selectie is niet compleet teruggekeerd helaas. In Portugal testte één speler op de laatste dag positief op het Coronavirus. Nadat dit bekend is geworden, hebben we deze persoon direct in quarantaine geplaatst. Zijn kamergenoten hebben zichzelf op advies van de lokale dokter ook laten testen met als resultaat dat zij beiden negatief waren. Voor de rest had niemand klachten die aan het coronavirus gerelateerd konden worden. De persoon die wel positief had getest is in quarantaine in Portugal achtergebleven.

Toen de groep thuis kwam heeft iedereen zichzelf uit voorzorg (wederom) laten testen. De eerste resultaten brachten een aantal extra positieve uitslagen aan het licht. Nu twee dagen later zijn daar flink wat extra gevallen bij gekomen (vermoedelijk besmet geraakt in het vliegtuig). Een flinke kater, maar ook een scenario dat vooraf niet uitgesloten kon worden. Gelukkig vallen de klachten ontzettend mee en volgt iedereen de regelgeving zoals deze door de GGD is bedacht.

Met de wetenschap van nu had wellicht een andere keuze gemaakt moeten worden met betrekking tot het wel of niet op trainingskamp gaan. Onderschat lijkt hoe besmettelijk de Omicronvariant van het Coronavirus blijkt. Aan de andere kant: vanaf seconde één heeft de groep zich aan alle protocollen van zowel de Nederlandse als de Portugese overheid gehouden en helaas beschikte niemand binnen de selectie over een glazen bol. De activiteiten die hebben plaatsgevonden zijn enkel en alleen met de eigen groep geweest (afgezien van een oefenwedstrijd en het personeel van de kroeg waar verder alleen de selectie aanwezig was). Een groep die negatief had getest op de verplichte antigeentest en volledig gevaccineerd is.

Deel dit bericht

Eén reactie op “Statement Trainingskamp”

  • Bakker schreef:

    🙉😂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!