Statement trainingskamp

Morgenochtend 2 januari vertrekt de 50 man tellende selectie (inclusief begeleiding) van het herenvoetbal van ROAC voor een vijfdaags trainingskamp naar Portugal. We snappen dat dat ten tijde van een lockdown wenkbrauwen kan doen laten fronsen.

Het traingingskamp is begin deze zomer geboekt. In die periode draaide het vaccinatieprogramma op volle toeren en was de berichtgeving vanuit de overheid en media louter positief. Niets wees er toen op dat we deze winter opnieuw in een lockdown zouden zitten.

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat zowel Nederland als Portugal begin januari op slot zouden zitten hebben we contact opgenomen met de reisorganisatie. De boodschap was helder: verzetten of cancelen van het trainingskamp zou volledig op kosten van de selectie zijn (de selectie bekostigt dit trainingskamp uit eigen zak). Omdat de hotels in Portugal wel nog open zijn, er daar nog wel gesport mag worden en er gewoon gevlogen wordt zou er geen geldige reden zijn om kosteloos te mogen annuleren of verzetten.

De gehele groep is gevaccineerd en gisteren is een verplichte anigeentest afgenomen. Iedereen is negatief getest. Omdat Portugal ook op slot zit zal de selectie de komende vijf dagen in een bubbel leven. De kans op besmetting in Portugal lijkt dan ook zeer klein.

Zodoende heeft de selectie besloten er het beste van te gaan maken, binnen de kaders van de huidige mogelijkheden weliswaar. De groep heeft er vertrouwen in dat dat ook gaat lukken en heeft er veel zin in. De komende dagen zullen er via de socials van ROAC ook regelmatig updates verschijnen vanuit het zonnige Portugal.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!