Terugblik op het Binnenssporten

Na een paar rare jaren door corona, hebben we dit jaar een seizoen kunnen draaien met niet al te veel hobbels. De meeste activiteiten konden gelukkig doorgaan en we konden redelijk ongestoord doortrainen bij alle groepen. 

Bij de badminton konden we dit seizoen eindelijk  de competitie uitspelen. Weliswaar met een kleine stop in december, maar door het verplaatsen van een aantal wedstrijden, was de vertraging niet noemenswaardig. Bij de senioren is het herenteam op een verdienstelijke derde plaats geëindigd. Zeker als je bedenkt, dat er twee jeugdleden meespelen in dit team. We hadden wat invallers her en der nodig door coronabesmettingen, maar het is allemaal weer gelukt. 

In de jeugdcompetitie hadden we een enthousiaste groep in de opstapcompetitie. Deze competitie is voor jeugd zonder wedstrijdervaring. We zagen de kinderen een enorme sprong vooruit maken. Ook zij zijn op de derde plaats geëindigd. 

Helaas hebben we dit seizoen wel afscheid moeten nemen van onze trainer Aad. Vanwege gezondheidsproblemen is hij niet meer in staat om de trainingen te verzorgen. Uiteraard wensen we hem heel veel sterkte. We zijn heel blij, dat Suus de trainingen voor de jeugd tijdelijk wilde overnemen. 

 Op de maandagmiddag wordt gegymd onder leiding van juf Caroline. Een grote variatie aan spelvormen, maar ook turnoefeningen komen in de lessen voorbij. 

Dit seizoen vond dan eindelijk weer een editie van de Kaag en Braassem Cup plaats. Een jaarlijkse wedstrijd tussen gymverenigingen uit de gemeente. De kinderen hadden maanden hard getraind om alle oefeningen onder de knie te krijgen. Ze hebben de vereniging goed vertegenwoordigd en zelfs een aantal podiumplaatsen binnengehaald. Voor het eerst deden er ook jongens mee vanuit ROAC en ze vielen direct goed in de prijzen. 

 Op de valreep van het seizoen waren er nog judo-examens. Alle kinderen hebben het super gedaan en zijn zo weer een stapje verder gekomen. 

 De dansgroep heeft zich afgelopen seizoen goed laten zien op diverse fronten. 

Allereerst hebben de oudste kinderen de burgemeester uitgezwaaid met een (letterlijk) spetterend optreden tijdens haar afscheidstour door de gemeente. Ondanks de stromende regen hebben ze een fantastisch dansoptreden gegeven. 

De jongste kinderen hadden een heel belangrijke taak : zij mochten Sinterklaas welkom heten in Rijpwetering. En ook zij hebben het zo goed gedaan. 

De beide groepen mochten ook optreden bij de opening van de Jeugdolympiade en de oudste groep heeft ook de opening van het meddle-festival verzorgd. Een mooie generale repetitie voor de grote finale van het seizoen. Zij gaan zaterdag 2 juli een optreden geven in een heuse schouwburg in Leiden. Op uitnodiging van dansschool De Rode Sneakerz uit Leiderdorp mogen de kinderen van ROAC ook een deel van de show verzorgen. 

 In de zomer zal er ook nog een overzomerprogramma zijn. Houdt hiervoor de website en de sociale media in de gaten. 

 Ik wil eindigen met alle binnensportleden te bedanken voor hun inzet, hun aanwezigheid en hun geduld tijdens de afgelopen corona-periode. Ik weet, dat het soms heel frustrerend was als we weer een les moesten laten vervallen. Maar ik ben heel blij, dat de meesten de vereniging trouw zijn gebleven. 

Rest mij nog iedereen een fijne vakantie te wensen en tot volgend seizoen. 

Angelique van den Berg 

Commissie binnensporten 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!