Teylingen 1 het veldspel, s.v. ROAC 1 de punten

ROAC is de competitie uitstekend gestart door thuis Teylingen te verslaan. Na speelronde één heeft ROAC dus al drie punten, terwijl dat er vorig seizoen na drie wedstrijden pas twee waren.

ROAC had een redelijke voorbereiding achter de rug waarin het sinds jaren ook weer eens een keer wist door te bekeren. Dat resultaat hadden de Rippers bereikt door ook in de bekerwedstrijden op resultaat proberen te spelen. Leuk voetbal is mooi meegenomen, maar vooral als team weinig weggeven en de punten binnenhalen was het devies.

De wedstrijd tegen Teylingen leek daarom op een verlenging van deze reeks. De bezoekers hadden namelijk het balbezit en het betere van het spel, alleen wist ROAC het voor elkaar te krijgen om weinig grote kansen weg te geven. De cruciale duels die namelijk konden leiden tot echt grote kansen, werden vrijwel steevast gewonnen door de thuisploeg. Daarnaast heerste goalie Dammes van der Poel, die zijn competitiedebuut maakte, in het doelgebied.

Gezegd moet worden dat de vroege 1-0 ROAC in de kaart speelde. Thijs van Seggelen mocht randje zestien aanleggen na een overtreding op Djimmy Wagter en zag dat zijn houdbare schot door de handen van goalie Wessel Zonjee glipte. Het was een spaarzaam moment voor het vijandelijk doel voor ROAC in de eerste helft. Teylingen was veel vaker te vinden voor het vijandelijk doel. Maar zoals eerder genoemd miste Teylingen voorin stootkracht om echt aanspraak te mogen maken op een doelpunt. Dieptepunt van de wedstrijd was het uitvallen van Vincent Jongen in de eerste helft, die na een onschuldig duel zijn arm brak.

Door een tactische wissel van Hein Leliveld in de rust wist ROAC in de tweede helft vaker tot aanvallen toe te komen. Op de counter nog steeds, want aan het spelbeeld dat Teylingen het spel maakte veranderde eigenlijk niets. Toch wist Teylingen ook nu niet tot heel grote kansen te komen. Dat gold niet voor ROAC, want invaller Loek van As schoot na een prima aanval over het vijandelijke doel. De grootste kansen kwamen echter op Loek van der Star (open kopkans) en Sam van der Geest (één-op-één met Zonjee). De grootste kans voor Teylingen kwam op naam van Vooijs, maar de rechtsback volleerde over het domein van Van der Poel heen.

Hoe dan ook, ROAC bleef in de tweede helft redelijk makkelijk overeind en mocht zodoende de eerste drie punten bijschrijven. Volgende week gaat ROAC op bezoek bij een getergd GDA. ROAC zal in goede vorm moeten steken om in Den Haag een goed resultaat te behalen tegen deze outsider.

Opstelling: Dammes van der Poel; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (75. Joost van den Bosch), Sam van der Geest, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Loek van der Star (89. Ricardo Bakker), Djimmy Wagter (46. Loek van As).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!