Trieste middag voor s.v. ROAC 1

De zondagmiddag in Vijfhuizen is voor het vlaggenschip uitgelopen op een flinke deceptie. Los van het feit dat de degradatiekraker verloren ging van DSOV, verloor ROAC ook één van haar sterkhouders: Sam van der Geest lijkt een flinke blessure te hebben opgelopen en zal er vermoedelijk lang uitliggen.

Na tien minuten voetbal ging Van der Geest plotseling naar het kunstgras. Even daarvoor hoorde bijna iedereen op en rondom het veld een harde knak vanuit de knie van Van der Geest komen en gezien de pijn bij de middenvelder was direct duidelijk dat het foute boel was. De komende dagen moeten specialisten de exacte diagnose vaststellen, maar het lijkt zeker dat Gidon Reinders Folmer voor langere tijd niet over Van der Geest kan beschikken.

Het stond nog 0-0 toen het onheil zich afspeelde. DSOV had het balbezit maar tot grote kansen had het nog niet geleid. Na een half uur kreeg DSOV wel haar eerste grote kans, maar Dammes van der Poel kwam als winnaar uit de strijd toen hun spits in alle vrijheid kon uithalen. Daarnaast kreeg DSOV nog wat halve kansjes, terwijl ROAC daar eigenlijk niets tegenover kon stellen.

Na rust kreeg ROAC wel direct een grote kans. Jongeling Casper van der Heijden kwam vrij voor het vijandelijke doel maar zag zijn inzet ternauwernood tot corner worden verwerkt. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een toegekende vrije trap werd vanaf een meter of twintig fraai over de muur en buiten bereik van Van der Poel geplaatst: 1-0.

Toch had ROAC vijf minuten later een antwoord. Een corner van Thijs van Seggelen werd door Van der Heijden binnengekopt. De bal leek duidelijk over de lijn voordat de goalie van DSOV de bal weer terug het veld in stompte. Referee Jesse Verduijn stond echter niet op één lijn en kon het daardoor niet goed waarnemen en ook de clubgrensrechter van DSOV achtte het ook niet nodig om zijn vlag in de lucht te steken waardoor het doelpunt niet toegekend werd.

In de periode die volgde probeerde ROAC de druk op te voeren en vielen een aantal balletjes net niet goed waardoor de gewenste gelijkmaker niet viel. Toen ROAC in de slotfase meer risico’s ging nemen kreeg het via een counter de deksel op de neus. Net als bij de 1-0 was de treffer van grote schoonheid. Na deze 2-0 was de wedstrijd gespeeld en nam ROAC de rode lantaarn weer mee naar Rijpwetering nadat hij een weekje in Vijhuizen had gelogeerd.

Al met al een sombere middag waarbij vooral de ernstige blessure van Van der Geest voor een enorm vieze nasmaak zorgde. Komende week speelt ROAC weer thuis en wel tegen titelkandidaat Kampong uit Utrecht.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk (46. Wessel van der Poel), Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest (10. Loek van As), Kevin de Jong, Thijs van Seggelen, Bart Hogenboom; Casper van der Heijden, Djimmy Wagter (75. Joost van der Geest).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!