Trip naar Zeeland levert geen resultaat op

Het is ROAC niet gelukt om een resultaat te boeken bij Vlissingen. In een eenzijdige wedstrijd had ROAC weinig te vertellen en boekte Vlissingen haar eerste overwinning van het seizoen: 2-0.

En die nederlaag was toch wel een smetje op verder een bijzondere dag. Al vanaf het moment dat de competitie-indeling bekend werd gemaakt keek de spelersgroep uit naar deze wedstrijd, wat voelde als een soort interland. Maar liefst 173 kilometers moesten er worden afgelegd om de wedstrijd te kunnen spelen. Zodoende werd er om 09:15u verzameld waar direct de bus werd ingestapt. Rond 11:00u arriveerde de bus in Tholen bij restaurant de Oesterdam, waar de wedstrijdbespreking werd gedaan en de spelers een pastamaaltijd kregen voorgeschoteld. Ruim een uur later vertrok de bus weer om even voor 13:00u te arriveren in Vlissingen.

Zoals eerder vermeld had ROAC in de wedstrijd weinig te vertellen. Vlissingen zette de Rippers direct onder druk en ROAC wist zich er niet onder vandaan te spelen. Het was eigenlijk een klein wonder dat het een half uur duurde voordat Vlissingen het net vond. Joran Maliepaard profiteerde van een uitglijdende Freek Heemskerk en schoot raak. Ook had Maliepaard mazzel dat hij niet werd afgefloten, want zoals de beelden ook laten zien stond de spits buitenspel toen hij de bal ontving. De talentvolle referee Broekhuizen uit Houten oordeelde echter anders dus was de ruststand 1-0.

In de tweede helft kreeg ROAC meer grip op het duel. De kansenregen hield op, maar aanvallend kon ROAC weinig potten breken. Maar omdat het nog altijd maar 1-0 stond hielden de Rippers hoop op een resultaat, hoe onterecht dat ook zou zijn geweest. Heemskerk was vlak voor tijd met een kopbal nog dichtbij de gelijkmaker, maar oud prof Milton Roemeratoe bracht redding met zijn hoofd. Ver in de blessuretijd besliste Vlissingen op de counter het duel. Het was Mitchel Boere die de bal uiteindelijk achter zijn eigen doelman schoof: 2-0.

Uiteindelijk een terechte uitslag tegen een team wat zich normaal gesproken nog wel zal gaan melden voor de titelstrijd. Voor ROAC zat er helaas niet veel meer in en werd rond 17:30u de reis terug naar Rijpwetering ingezet. Om 20:00u kwam de bus aan en zat deze memorabele dag erop. Komende zondag komt het uitstekend presterende TOGB op bezoek, maar woensdagavond zal ROAC voor de beker eerst nog moeten spelen tegen zaterdagderdeklasser Nieuwerkerk. De ploeg maakte twee jaar terug de overstap van het zondagvoetbal waar het in de eerste klasse actief was. Geen makkelijke klus dus.

Namens de selectie wil ik de club en sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van deze trip. Alles was perfect geregeld. Ook onze supporters verdienen een compliment. Heel bijzonder om ook in Zeeland te zien dat zoveel mensen deze lange reis hebben afgelegd om hun club aan te moedigen!

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes (46. Yoek Bentvelzen); Loek van As (75. Cedric den Dekker), Jeffrey de Haas, Kevin de Jong; Thijs van Seggelen, Sam van der Geest, Djimmy Wagter (70. Bart Hogenboom).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!