Twee oefennederlagen voor s.v. ROAC 1

Afgelopen zaterdag en gisteravond heeft het vlaggenschip twee oefenwedstrijden gespeeld. Op 13 januari was Jong Eindhoven de tegenstander en op 16 januari nam ROAC het op tegen Nieuwkoop. Beide wedstrijden gingen verloren.

Jong Eindhoven – ROAC 3-1

Voor de oefenwedstrijd tegen Jong Eindhoven tijdens het trainingsweekend mocht ROAC spelen in het Jan Louwers Stadion. De drie Eindhovenaren die de avond ervoor nog invielen in het met 2-1-gewonnen duel tegen Emmen startten in de basis. Het mocht duidelijk zijn dat Eindhoven de ploeg was die het spel maakte, maar toch had ROAC na een paar minuten al op voorsprong moeten komen. Thijs van Seggelen kreeg een vrije schietkans vanaf een meter of vijftien maar schoot recht op de vuisten van de doelman.

Na een minuut of twintig brak de thuisploeg de ban. De rechtsbuiten krulde het leer fraai in de verre kruising: 1-0. Een minuut of twee stond het alweer gelijk. ROAC profiteerde optimaal van een corner toen Martijn van Trigt op doel kopte. Sam van der Geest gaf het laatste tikje: 1-1. Maar ook ROAC kon niet lang genieten van de treffer, want weer een paar minuten later strafte Eindhoven balverlies van ROAC op het middenveld keihard af: 2-1.

In de tweede helft kwam ROAC meer aan voetballen toe, maar wist het eigenlijk niet meer gevaarlijk te worden. Eindhoven werd dat bij vlagen wel nog en profiteerde daar in de 70e minuut één keer van toen een rebound werd binnengetrapt. Bij 3-1 zou het ook blijven en zo kon ROAC redelijk positief terugkijken op dit oefenduel. Beide doelstellingen waren immers behaald; zelf een doelpunt maken en onder de vijf blijven qua tegendoelpunten.

Nieuwkoop – ROAC 1-0

Het oefenduel met zaterdagtweedeklasser Nieuwkoop werd een minder positief verhaal. Hein Leliveld miste weliswaar een handvol basiskrachten, maar dat mag geen excuus zijn voor het povere spel. Nieuwkoop was heer en meester en het is dat doelman Casper van der Geest scherp was, want anders had Nieuwkoop in de eerste helft afstand kunnen nemen. Nu bleef het steken op 0-0.

Na de rust pakte ROAC het een stuk beter op, maar was het nog steeds niet goed genoeg. Exemplarisch was hoe het enige doelpunt van de wedstrijd tot stand kwam. Jeffrey de Haas werd bij een achterbal risicovol ingespeeld, verslikte zich in het leer en gaf daarmee de Nieuwkoop-spits de mogelijkheid om af te ronden: 1-0. dat werd ook de eindstand omdat het duel een kwartier voor tijd werd gestaakt wegens onweer.

Komende zondag oefent ROAC nog één keer voordat de competitie begint. ROAC speelt om 13:00 uur bij en tegen zondageersteklasser Hillegom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!