Tweede thuisnederlaag van het seizoen voor s.v. ROAC 1

Na Hillegom eerder dit seizoen mocht ook LSVV afgelopen zondag vanaf het Hertogspark vertrekken met drie punten op zak. ROAC liet zich kisten bij twee dodespelsituaties en wist dat niet meer te compenseren. Het resultaat was een 2-1-nederlaag voor de Rippers.

Gidon Reinders Folmer moest het tegen zijn volgende club weer doen met een gehavende groep. Van de drie spelers die afgelopen donderdag tegen Uitgeest geblesseerd het veld moesten verlaten zou alleen Jeffrey de Haas aan de aftrap verschijnen. Bart Hogenboom kon helemaal niet meespelen en Kevin de Jong zou alleen de laatste paar minuten nog meedoen.

Op een hobbelig grasveld hadden beide ploegen moeite om tot uitgespeelde aanvallen te komen. Het zou dan ook een wedstrijd worden die beslist werd door een kopbal uit een vrije trap in de eerste helft en een kopbal uit een corner in de tweede helft. Beide kopballen werden weliswaar fraai binnengekopt, maar het mag ROAC niet overkomen om op deze manier doelpunten weg te geven. Een 0-2-achterstand wegwerken is een hels karwei als je zelf moeite hebt het net te vinden.

Dat het toch nog een soort van spannend einde kende had te maken met de invalbeurt van de ook niet geheel fitte Djimmy Wagter. Hij kopte na een prima voorzet van Jacco den Hollander, en uitstekend voorbereidend werk van de ingevallen Rens van der Poel, de 2-1 binnen waardoor LSVV hem toch nog begon te knijpen. Het slotoffensief leverde echter nog maar één mogelijkheid op voor de thuisploeg, maar in de allerlaatste seconde raakte Wessen van der Poel het leer totaal verkeerd. Geen gelijkmaker dus en ROAC moest genoegen nemen met lege handen.

En zou heeft ROAC in de laatste drie wedstrijden toch steeds dicht tegen een resultaat aan gezeten, waarin het ook in alle drie de wedstrijden zelf wist te scoren. Maar één puntje is uiteindelijk te weinig om zaken op de ranglijst te kunnen doen. Komende zaterdag krijgt ROAC een nieuwe kans in Hillegom voor de tweede driepunter van het seizoen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (64. Djimmy Wagter), Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas (80. Rens van der Poel), Loek van As; Casper van der Heijden (86. Kevin de Jong), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!