Uit de bestuurskamer

Inmiddels is de maand maart ook al weer een paar weken onderweg en zien we de verschillende competities in de beslissende fase komen. Hier en daar moet er nog wel een tandje worden bijgezet om handhaving voor elkaar te boksen en bij andere sporten zitten teams stevig in de middenmoot. Maar natuurlijk zijn er ook teams waar de competitie nog uitzicht biedt op een mogelijk kampioenschap of promotie en natuurlijk zijn er ook sporten, zoals bij de handbal jeugd, waar na de binnen competitie binnenkort het buiten seizoen van start gaat. We wensen iedereen héél veel succes en plezier bij het afronden van het seizoen.

Enkele weken geleden heeft het vrijwilligersfeest plaatsgevonden en we kunnen terugkijken op een héél gezellige en dus geslaagde bijeenkomst. Er waren ongeveer twee honderd deelnemers en dat zijn zeker niet alle vrijwilligers die onze vereniging rijk is. Maar de aanwezigheid van zo velen maakt onmiskenbaar duidelijk dat wij een echte ‘vrijwilligers vereniging’ zijn. ROAC kan niet functioneren zoals het nu gebeurt zonder die vrijwilligers die met elkaar en met alle leden, donateurs en sponsoren, de vereniging dragen en vormgeven.

Een week na het vrijwilligersfeest was er ruimte om het FIFA toernooi te organiseren en ook dat was prima geslaagd. Veel jeugdige leden die aan het toernooi deel namen en een felle strijd met elkaar uitvochten.

Zoals boven gemeld kijken we nu met elkaar naar het afronden van alle competities en kondigt zich langzaam de Jeugd Olympiade aan, waarvoor op zaterdag 1 april (géén grap) de loting gaat plaatsvinden. Veel jeugdleden en leiders verheugen zich al weer op het vooruitzicht om met de Olympische gedachte in het achterhoofd, in het weekend van 18, 19 en 20 mei de strijd met elkaar aan te gaan.

Zoals voor alle gebruikers en verkopers van flesjes en blikjes drinken geldt, worden ook wij geconfronteerd met een prijsverhoging van € 0,15 per eenheid. Als bestuur hebben we besloten te proberen die prijsverhoging niet door te berekenen in de verkoopprijzen. (Alles wordt toch al duurder). Daarom willen wij graag lege plastic flesjes met de wikkel er nog om heen terug ontvangen en voor blikjes geldt dat die niet ingedeukt mogen zijn. Iedereen kan die flesjes en blikjes deponeren in de bakken in het clubhuis en wij zullen ook een nog opzichtiger inzamelplek maken. Wij leveren die flesjes en blikjes vervolgens weer in bij de groothandel en krijgen de € 0.15 weer terug als statiegeld. Op deze manier is een prijsverhoging niet nodig, dus doe mee om de kosten in de hand te houden en consumpties niet onnodig duur te maken.

Het bestuur heeft in de afgelopen vergadering ook een eerste interne overzicht gemaakt van alle investeringen die er nodig zijn in de komende periode. Van de vervanging van het kunstgrasveld, tot het vernieuwen van de website en van de vervanging van de ketels aan de Oostzijde tot de aanschaf van nieuw meubilair in het clubhuis. Het is van belang om goed zicht te krijgen op de kosten van al die investeringen want niet alles kan tegelijk omdat ook wij ons geld maar één keer kunnen uitgeven.

Afgelopen maand heeft er ook een gesprek plaatsgevonden met de EHBO vereniging om te onderzoeken of de samenwerking die wij al met elkaar hebben verder kan worden uitgebreid. Hoe zich die samenwerking verder gaat ontwikkelen zal de komende tijd duidelijk gaan worden.

Wij waren al verantwoordelijk voor het onderhoud van onze gebouwen, maar daar komt sinds we de accommodatie geheel hebben overgenomen van de Gemeente ook het onderhoud van het groen (met uitzondering van de sportvelden) bij. Om die reden wordt op dit moment gewerkt aan een nieuw onderhoudsplan en proberen we ook vrijwilligers te vinden die deze taken met elkaar willen gaan uitvoeren.

Er is dus de komende periode genoeg te beleven en te doen, enerzijds op het sportieve vlak en anderzijds bij het in stand houden van alle voorzieningen.

Wij hopen dat met de lente en het fraaiere weer op komst ieder kan genieten van zijn/haar verblijf op het Hertogspark; als sporter, als toeschouwer en als vrijwilliger.

Het bestuur.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!