Uit de bestuurskamer

De bijdrage vanuit de bestuurskamer voor Langs de Kantlijn van februari werd geschreven op het moment dat sneeuw en ijs in het vooruitzicht waren. Toen het vervolgens zover was dat het ijs sterk genoeg was om alle sneeuw en ijsliefhebbers een mooi weekend te bezorgen hebben velen van ons daar ook met volle teugen van genoten. Daar waren we ook wel aan toe. Genieten van de omgeving, van het sporten en ook nog eens gezellig wat mensen ontmoeten die je eigenlijk al maanden niet had gesproken of gezien. Het was een prachtig weekend waarin veel mensen de spreekwoordelijke batterij hebben kunnen opladen om weer een poosje om te kunnen gaan met de lockdown.

Inmiddels zijn we ruim een maand verder en lopen de besmettingen toch weer op, gaat de vaccinatie niet in het tempo wat iedereen wenst en zijn we nog steeds beperkt in onze bewegingsvrijheid om er zo met elkaar voor te zorgen dat de besmettingen niet uit de hand lopen.

Wat we in de vereniging zien op het terrein van de Covid-besmettingen is ook dat in die omgeving het aantal besmette mensen toeneemt. Ook veel jongeren zijn ziek of in quarantaine. Die aantallen zijn aanmerkelijk hoger dan in de voorbije weken. Niet iedereen wordt er echt héél ziek van, maar toch zijn die gevallen er wel en ook onder de jongeren. Soms duurt het de nodige weken voordat een jongere die Corona heeft gehad weer echt op het trainingsveld verschijnt en dan ook zie je dat het langer dan normaal duurt voordat zo iemand weer op zijn/haar bekende conditionele niveau terug is. We moeten dus voorzichtig blijven. Want nu we met leden jonger dan 27 jaar weer buiten mogen trainen zonder beperkingen, zou het toch vervelend zijn als leden daar door ziekte geen gebruik van kunnen maken.

Voor alle sportgroepen proberen we nu de gelegenheid te scheppen dat er buiten getraind kan worden. Dat geldt dus ook voor alle binnensporten. Biljart is helaas een uitzondering, hoewel biljartleden met alle plezier kunnen aansluiten bij sportieve buitenactiviteiten van onze binnensportafdeling. De huidige avondklok maakt dat er wat geïmproviseerd moet worden omdat iedereen weer om 21.00 uur thuis moet kunnen zijn. Maar met enige flexibiliteit van alle betrokkenen is er veel mogelijk gebleken.

Trainen, het kan dus weer op vrijwel de manier die we gewend waren maar alleen buiten. Ondertussen bereiden de diverse sportcommissies – al dan niet in samenwerking met de landelijke bonden – de periode voor waarin we weer wedstrijden mogen spelen met regionale tegenstanders. Het is nog even afwachten wanneer dat mag gaan gebeuren, maar als het gebeurt zijn we er klaar voor.

Ondertussen wordt er ‘achter de schermen’ verder gewerkt aan het verbeteren van de accommodatie. Zo onderzoeken we de mogelijkheden om naast het opwekken van energie via de zonnepanelen op het dak van het clubhuis nog meer energie op te wekken opdat we volledig in onze eigen elektriciteit behoefte kunnen voorzien. De zonnepanelen dekken ongeveer twee derde deel van die behoefte. Dat ontbrekende één derde gedeelte zouden we via het opwekken van windenergie willen invullen, echter tot op dit moment moeten we constateren dat de kosten daarvan zakelijk gesproken niet te verantwoorden zijn. De zoektocht gaat dus nog even verder.

Daarnaast wordt gewerkt aan het realiseren van snel internet in het clubhuis. Ook daar waren in eerste instantie de offertes zo hoog dat de aangeboden oplossingen geen realistische opties waren. Inmiddels denken we een aanzienlijk goedkopere en meer financieel verantwoorde oplossing gevonden te hebben.

Op donderdag 15 april 2021 vindt de Sportverkiezingen Kaag en Braassem 2019 plaats. Lang geleden, toen competities nog ‘normaal’ verliepen zijn er in de Gemeente sporters geweest die opmerkelijke prestaties hebben geleverd. Voor 2019 zijn diverse sporters in hun categorie genomineerd, die op een bepaalde manier nog steeds te linken zijn aan ROAC. Genomineerd zijn: Jareth van der Weijden, Hein Leliveld, Britt van Leijden en ROAC voetbal heren 1. Via een livestream kunt u die avond de sportverkiezing volgen. De juiste link zal via de (social)media worden gedeeld.

Ook in de samenstelling van het bestuur zal bij de eerst volgende algemene ledenvergadering het een en ander worden gewijzigd. Elders in deze uitgave van Langs de Kantlijn kunt u lezen wie Joop Straathof zal gaan opvolgen als voorzitter van de commissie voetbalzaken. Als bestuur zijn we zeer tevreden met het feit dat we een geschikte opvolger voor Joop hebben kunnen vinden. Meer daarover elders in deze uitgave en uiteraard in de algemene ledenvergadering, die zal plaatsvinden zodra dat weer op verantwoorde wijze kan.

Voor nu, hou nog even vol en geniet van wat wel mogelijk is.

Namens het bestuur, Rob van der Hoorn.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!