Uitstekende competitiestart voor s.v. ROAC 1

ROAC is de competitie uitstekend begonnen door ONA met 3-1 te verslaan. Door de kleine overwinningen en  de gelijke spelen in de rest van de competitie mag ROAC zichzelf zelfs een week lang koploper noemen. Voor wat het waard is natuurlijk.

Van ONA wisten de Rippers heel weinig. Ja dat ze vorig jaar in de andere tweede klasse met 48 punten waren geëindigd, maar net naast nacompetitie hadden gegrepen. En dat ze dit jaar, ondanks een 10-0-nederlaag bij ARC, net als ROAC zijn doorgebekerd door onder andere zondageersteklasser Olympia te verslaan. Ook zal de naam Mo Faouzi bij sommigen een belletje doen rinkelen. De spits maakte furore in het topamateurvoetbal bij Noordwijk en IJsselmeervogels.

ROAC, nog altijd zonder Martijn van Trigt, startte perfect aan het duel door na twee minuten spelen op voorsprong te komen. Het was Dick Heemskerk die een corner van Rudolf Bax binnen wist te koppen: 1-0. Het was sowieso een beginfase waarin ROAC heel goed speelde en veel druk uitoefende op de bezoekers. Niet veel later kreeg Thijs van Seggelen een niet te missen kans na een scherpe aanval. De rechtsbuiten zocht het inmiddels verlaten doel echter te hoog. Omdat de Rippers de behendige voorhoedespelers van ONA in de zak hadden zitten, kreeg ONA eigenlijk geen kansen. Wel moest Freek Heemskerk zijn doelman te hulp schieten door een bal van de lijn weg te koppen, nadat Dammes van der Poel de bal niet onder controle kreeg bij een corner.

Na rust had ROAC weer een sterke openingsfase. Met snelle en directe aanvallen werd ONA onder vuur genomen. Dat de 2-0 viel was dan ook geen verrassing. De manier waarop was fraai. Mitchel Boere die Van Seggelen met een heerlijke bal wegzette, Van Seggelen met de perfecte voorzet in huis en wederom Dick Heemskerk die tegendraads inkopte: 2-0.

De 3-0 in de 60e minuut, een absoluut werelddoelpunt van Rudolf Bax, leek de pot op slot te gooien. De middenvelder scoort niet vaak, maar als hij scoort is het er één om in te lijsten. Deze keer nam Bax een afgeslagen cornerbal met een volley op zijn slof. Snoeihard sloeg het leer in de korte kruising binnen.

Toch kwam ONA terug in de wedstrijd. Dick Heemskerk was kort daarvoor met een kopbal nog dichtbij de 4-0, maar zag hoe ONA uit een vrije trap de 3-1 binnenschoot. Doordat ONA de laatste twintig minuten heel opportunistisch ging spelen en ROAC slordig werd in balbezit, werd het toch nog spannend. Van der Poel had een prima redding in huis nodig om verder leed te besparen voor zijn ploeg, maar de grootste redding kwam van een ONA-speler zelf, door praktisch op de lijn een schot van zijn teamgenoot onschadelijk te maken. Toch zou ONA het net niet meer vinden. Ook ROAC lukte dat niet meer, mede doordat Dick Heemskerk in de blessuretijd een grote kans om zeep hielp en daardoor naar zijn hattick kon fluiten.

De 3-1-overwinning is er één waar ROAC blij mee mag zijn. ONA is absoluut geen slechte ploeg en de verwachting is dat zij leuk mee gaan doen om de bovenste plekken. Volgende week mag ROAC naar TAC ’90. Ook een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ook daar moet ROAC als team opereren om een resultaat te behalen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest (46. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax (75. Cedric den Dekker); Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk, Djimmy Wagter (80. Joost van den Bosch).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!