Update Werkgroep Vrijwilligersbeleid

Beste leden,

Het is alweer een tijd geleden dat jullie van ons hebben vernomen, hoogste tijd voor een update! We hebben de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten.

Zoals bekend zijn we bezig met het aanpassen van het vrijwilligersbeleid binnen ROAC. Voor de zomer hebben we een inventarisatie gedaan bij de diverse commissies en tijdens de vrijwilligersavond informatie bij de leden opgehaald. Nogmaals dank voor de input! We hebben nu een overzicht van de (vele) werkzaamheden die worden uitgevoerd, en ongetwijfeld zijn we nog niet compleet.

Na toestemming van het bestuur is een “vrijwilligersmodule” aangeschaft. Dit is een digitaal hulpmiddel voor het plannen en monitoren van de vrijwilligerstaken. Via de module moeten leden zichzelf inschrijven voor openstaande vrijwilligerstaken.

Helaas gaat het instellen van het systeem niet zo eenvoudig als we hadden gedacht. We zijn nog niet tevreden over de werking van het systeem en lopen tegen een aantal technische vraagstukken aan. (We doen het liever in 1x goed dan 2x half.)

Het is dan ook niet gelukt de vrijwilligersmodule voor de start van het nieuwe seizoen werkend te hebben. Wij gaan er alles aan doen om het voor de tweede seizoenshelft (in ieder geval deels) te laten werken.

We hebben wel signalen dat er op verschillende fronten op dit moment echt een tekort is aan vrijwilligers om de diverse taken in te kunnen vullen. Het komt nu neer op een te kleine groep mensen. Hier willen we alvast iets aan doen. Uit een eerder verspreide enquête bleek dat er een groep leden is die nog geen taak invullen maar dat wel graag zouden willen doen. Daarom verspreiden we een oproep via diverse kanalen (zie ook verderop in dit blad) om je aan te melden en aan te geven wat voor taak/taken je zou willen invullen. Je gegevens worden dan doorgegeven aan de betreffende commissie die je zal benaderen om een bepaalde taak of dienst in te vullen.

Op deze manier kunnen we vraag en aanbod matchen en in elk geval op korte termijn alvast iets doen.

Dus: meld je massaal aan! Digitaal door het invullen van het aanmeldformulier (zie elders in het clubblad, of op de sociale media, of stuur een berichtje naar . Je mag één van de leden van de werkgroep natuurlijk ook persoonlijk benaderen.

Namens de Werkgroep Vrijwilligersbeleid,Bob Schakenbos, Daphne Bouwmeester, Matthijs Klapwijk, Brigitte Koek, Mirjam van der Hulst, Olaf Koek en Saskia Wortman

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!