Van de Biljarttafel

Het biljartseizoen is afgesloten en ik wil graag met jullie even terug kijken hoe wij het gedaan hebben en stil staan bij het seizoen 2022/23 wat voor ons staat. 

Hoe hebben onze teams het in de districtscompetitie gedaan?  

Het 1ste team in de driebanden competitie heeft het tot de laatste wedstrijd spannend gehouden. Zij konden nog kampioen worden, maar in de laatste wedstrijd werd er verloren van de uiteindelijke kampioen en eindigden zij op een mooie tweede plaats in een poule van 14 teams. Ons 2de    driebanden team in deze competitie is na een sterke eindfase als vierde in een poule van 14 geëindigd. Al met al kunnen beide teams terugkijken op een sterk gespeeld seizoen. 

In de dagcompetitie hebben wij met twee teams meegestreden om de prijzen. In deze competitie, op de vrijdagmiddag, hebben 35 teams gespeeld en de twee teams van svROAC zijn als 5de en 8ste geëindigd. Een mooi resultaat in zo’n groot deelnemersveld. 

Op woensdag- en donderdagmiddag spelen wij in ons clubhuis een onderlinge libré competitie. Dit jaar met 18 deelnemers. Na 28 gespeelde wedstrijden is er een eindklassement opgemaakt. De uitslag is: 

Libré: 

 1. Jos Heemskerk. 
 1. Jan Turk. 
 1. Jan Wesselman. 

Op donderdagavond spelen wij twee competities. Namelijk libré en driebanden klein. De uitslag van deze wedstrijden is: 

Libré: 

 1. Jan Turk. 
 1. Wim Willemsen. 
 1. Jan Akerboom. 

Driebanden klein: 

 1. Gerard Hillebrand. 
 1. Jaap van Velzen. 
 1. Jan Turk. 

Als afsluiting van het biljartseizoen hebben wij op zaterdag 14 en 21 mei, na een onderbreking van 2 jaar, ons open svROAC kampioenschap gespeeld. Het waren weer twee onvergetelijke dagen, met een fijne sfeer in ons mooie clubhuis. Er is mooi gespeeld en Gracé zorgde voor de lekkere hapjes. Natuurlijk waren er ook nog de wedstrijden. Na een start met 18 deelnemers op de eerste dag gingen de beste 12 door naar de finale op de tweede dag. Na een mooie strijd zijn op het eind van de dag de prijzen uitgereikt. De uitslag is: 

 1. Jan van der Poel. 
 1. Dammes van der Poel. 
 1. Koos de Jong. 

Op de jaarvergadering van de commissie biljart is er besloten dat wij in 2023 dit kampioenschap opnieuw  zullen organiseren. Ik hoop dan wel op iets meer deelname, dus begin alvast met trainen en geef je volgend jaar bij mij op. 

De inschrijvingen voor het seizoen, voor de districts wedstrijden is gedaan. Wij gaan in de dagcompetitie met drie teams op de vrijdagmiddag meespelen. Op de dinsdagavond gaan wij opnieuw met twee driebanden klein teams meespelen. Nieuw voor het seizoen 2022/23 is dat wij een driebanden team groot op de zaterdagmiddag hebben ingeschreven. Zij zullen hun thuiswedstrijden extern spelen door wij geen grote wedstrijdtafels in het clubhuis hebben. Succes in het komende seizoen. 

Ten slot nog de mededeling dat 9 augustus de lakens op de biljarts worden vervangen en dat wij op 17 en 18 augustus met trainen beginnen daar de competities begin september weer aanvangen. 

Groeten Jos Heemskerk. 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!