Verslag handbalwedstrijd ROAC-HWC

Afgelopen weekend speelden de dames van ROAC handbal tegen HWC uit Vlaardingen. Er werd gewonnen met 18-13, waarbij ROAC vooral de tweede helft subliem speelde.

HWC is de nummer drie in de poule, ROAC bezet de zesde plaats. De uitwedstrijd had ROAC met 19-18 verloren. Dat verlies voelde zuur aan, omdat ROAC die wedstrijd het betere van het spel had, maar dat niet terug zag in de score. Ze hadden dus iets recht te zetten.

De eerste helft leek dat nog niet te gaan lukken. Beide teams kwamen niet scherp uit de startblokken. Het duurde even voor het eerste doelpunt viel en dat was voor HWC. HWC liep halverwege de eerste helft uit tot 2-5. In die fase werden de kansen door ROAC onvoldoende benut, maar langzaam knokte ze zich terug. De ruststand was 8-9.

Tweede helft gaf een ander beeld, daarin was ROAC duidelijk de betere partij. Vanuit diverse posities, cirkel, hoek en opbouw werd door ROAC gescoord en het liep daardoor uit naar 13-9. Pas na 15 minuten in de tweede helft wist HWC weer te scoren. Het gat was geslagen. HWC herpakte zich enigszins en kwam terug tot 14-12, maar toen trok ROAC nog een eindsprintje tot 18-12. Eindstand werd uiteindelijk 18-13.

AlphenStadTv heeft opname gemaakt van de wedstrijd. De reportage hiervan is terug te zien via onderstaande link.

Deel dit bericht

geen comments

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!