Verslag handbalwedstrijd ROAC-Saturnus uit Leidsch Dagblad

Handbalsters van ROAC en Saturnus kennen elkaar te goed

RIJPWETERING – Zowel de handbalvrouwen van ROAC als die van Saturnus draaien dit seizoen boven verwachting in de hoofdklasse. En gek genoeg presteren beide ploegen nooit op de toppen van hun kunnen als ze tegen elkaar spelen. Die eensluidende conclusie trokken twee afzwaaiende speelsters zaterdagavond na de tweede onderlinge ontmoeting, wederom gewonnen door ROAC: 21-17.

Door Haniff Harharah – 22-3-2015  |  Premium Artikel uit Leidsch Dagblad


Bij het thuisspelende team vervulde Britt van Leijden een absolute hoofdrol in de Hertogshal. Met maar liefst elf treffers nam ze meer dan de helft van de Rijpweteringse productie voor haar rekening. Daar viel simpelweg niet tegenaan te verdedigen voor Saturnus, onder aanvoering van Lonneke Offerman.

Desondanks bleef de wedstrijd tot halverwege de tweede helft (14-14) in evenwicht. ,,Wij kwamen niet echt los”, analyseert Van Leijden. ,,Daardoor bleef het spannend. Sowieso spelen we nooit echt top tegen Saturnus. We kennen elkaar best wel goed, een paar speelsters uit onze ploeg wonen ook in Leiden.”

Bekend terrein

Andersom is Rijpwetering bekend terrein voor Offerman, omdat haar partner een ‘Ripper’ is. Bovendien heeft ze in veertien seizoenen met het Leidse vlaggenschip vaak genoeg de paarsgekleurde ploeg getroffen. ,,Beide teams halen nooit hun niveau als tegen ze tegen elkaar spelen. Misschien komt dat juist wel omdat we elkaar zo goed kennen”, vermoedt Offerman.

Met deze nederlaag kan ze ‘prima leven’, aangezien Saturnus het moest stellen zonder vier basisspeelsters. Blessures en een gebrek aan bankzitters breekt de Leidsen de laatste weken op. ,,Bij het begin van het seizoen zijn vier meiden naar het buitenland vertrokken. Daarom hebben we met al die blessures nu een beperkte selectie. Toch draaien we aardig mee, beter dan we hadden verwacht.”

Degradatiezorgen

In tegenstelling tot een jaar geleden is Saturnus gevrijwaard gebleven van degradatiezorgen. Ook ROAC hield rekening met een strijd om lijfsbehoud, maar het staat ondertussen stevig op de derde plaats. ,,We hadden zeker niet gedacht dat we bij de top vijf zouden zitten”, bekent Van Leijden.

Volgens haar zit er ook nog rek in het jonge ROAC. De vruchten zal zij er niet van gaan plukken, want Van Leijden (24) heeft laten weten dat dit haar laatste seizoen is bij de club. De Hoogmadese hoopt met team- en leeftijdsgenote Malu Zandbergen haar geluk op een hoger niveau te beproeven. In mei mogen ze meetrainen bij Foreholte.

Egoïstischer

Helemaal zeker of haar handballoopbaan een vervolg krijgt, is Van Leijden nog niet. Haar werk als verpleegkundige maakt het er niet makkelijker op. De 32-jarige Offerman, die na dit seizoen stopt met handbal, denkt dat de boomlange blondine een stap omhoog wel aankan. ,,Ze behoort met Malu al een paar jaar tot de betere speelsters. Nu speelde ze eindelijk ook een keer wat egoïstischer. Helaas voor ons…”

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!