Voetbal dames ongeslagen Kampioen

Het seizoen 2021-2022 is nu afgelopen en wij, de dames van ST ROAC-MMO, kunnen wel zeggen dat we een prachtig seizoen achter de rug te hebben.     We mogen ons met trots ongeslagen kampioen noemen! 

Stiekem hoopten we al wel op het kampioenschap, aangezien het vorig seizoen zo goed liep. Helaas kwam dat seizoen vroegtijdig aan zijn eind, waardoor we wisten dat we het dit seizoen nog maar eens dik over moesten doen.   

Na alle wedstrijden gewonnen te hebben (en één gelijkspel maar laten we daar niet te veel woorden aan vuil maken…), werd er twee maanden voor het einde druk gespeculeerd welke wedstrijd onze kampioenswedstrijd zou zijn.  

Nadat meerdere mensen de rekenmachine erbij hadden gepakt, kwamen we erachter dat het 7 mei zou worden. Er was alleen één probleem: we speelden uit bij Warmunda. Maar… de heren van Warmunda speelden diezelfde dag thuis bij MMO. Met een feestje in gedachten probeerden we de dames van Warmunda te strikken voor een thuiswedstrijd op ons eigen terrein. De dames waren echter erg stellig. Zelfs nadat de voorzitter van MMO (Joep van Rhijn)  hen probeerde over te halen met een avondje gratis drank, stonden we op 7 mei toch uiteindelijk op het kunstgras in Warmond.  

Met ons hoofd al bij het feest op MMO, maakte Warmunda het ons de hele wedstrijd erg lastig. Zelfs zó lastig dat we het tot in de laatste secondes van de wedstrijd spannend wisten te houden. Uiteindelijk maakte onze aanvoerster, Pip Veilbrief, de 0-1 met de kramp in haar kuiten. Het kampioenschap was binnen! Er steeg een ontlading op vanaf het veld en bij MMO werden we als kampioenen onthaald. Het bleef die nacht tot in de late uurtjes beregezellig.  

Uiteraard zijn we een combinatieteam dus vierden we het kampioenschap de week erna nogmaals, maar dan in Rijpwetering. Onder luid gejoel van onze trouwe supporters, met wat geknal van vuurwerk, betraden we het eerste veld van ROAC. Deze wedstrijd lieten we een wat vermakelijker potje voetbal zien, en met een 4-1 winst speelden we van Nispen VR1 van de mat. Na een schaal bruin fruit, een koude kletser en het maken van de kampioensfoto’s, hebben we in de Vergulde Vos ons kampioenschap voor de tweede keer gevierd. Het was een geweldige afsluiter van een prachtig seizoen. 

Bij deze willen wij Jeroen, Thomas, Perry en Kiki bedanken. Door jullie hadden we het nooit gered. Daarnaast willen wij Rémon Jonkman nog even in het zonnetje zetten als dank voor het maken van de prachtige kampioensfoto’s bij ROAC.  

Lenny van der Meer en Dana de Vlieger  

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!