Voorbeschouwing: DSO 1 – s.v. ROAC 1

Na alle festiviteiten rond Koninginnedag begint Roac op zondag 2 mei aan hun eerste  uitwedstrijd in een serie van 4. Op het programma staat DSO uit Zoetermeer. DSO bungelt al het gehele seizoen onder aan de ranglijst met slechts  4 punten. De heren van DSO zien dit seizoen als een leerjaar en kijken daarom ook al vooruit naar volgend seizoen.

Bij DSO, Nederlands grootste amateurvereniging is de seniorentak voornamelijk gericht op de zaterdag. Hierdoor heeft de zondagtak de laatste jaren zelfs zonder standaard elftal gespeeld. Dit seizoen is de rentree van het standaard elftal van DSO op zondag en tot op heden dag is dit nog geen succes. In de eerste competitieronde werd er nog gelijkgespeeld tegen Bernardus maar daarna volgde 18 nederlagen op rij. Pas in de twintigste speelronde wist DSO 3 punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Floreant.

Vorige week wist DSO in de derby tegen FC Zoetermeer niet te verrassen en verloor vrij kansloos met 2-0.  2-0 is dit seizoen nog een redelijk ‘positieve’ score voor de mannen van trainer Cees Drenth. De meeste wedstrijden waarin DSO dit seizoen speelde eindigde in een veel hogere uitslag. Zo wisten bijvoorbeeld Stompwijk’92 en NSV’46 beiden met 15-0 te winnen van DSO! Het doelsaldo van DSO is dan ook veelzeggend: 18 voor en 135 tegen!

Loek de Blauw, hier in actie tegen Nieuwkoop wist vorige week tweemaal te scoren tegen Altior!

Na de winst van vorige week op Altior hebben de paarsen nog alle zicht op het halen van de nacompetitie. Roac bevindt zich op een vierde plek wat voldoende moet zijn voor  het spelen daarvan. Dick Heemskerk keert ten opzichte van de wedstrijd tegen Altior weer terug in de selectie. Loek Hendriks zal het echter moeten doen zonder Arjen van Leeuwen en Jacco den Hollander die beiden geschorst zijn.

Eerder dit seizoen op de derde speeldag eindigde deze wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de paarsen. Voor de neutrale toeschouwer geen al te beste wedstrijd maar Roac wist door doelpunten van Joost van den Bosch, Pascal de Jong en invaller Erik van Zeil – die met zijn eerste balcontact doelpuntte – de 3-punten binnen te slepen.

Met de thuiswedstrijd tegen GSV van vorig seizoen in het achterhoofd moeten de mannen van Loek Hendriks absoluut oppassen voor onderschatting. Met nog slechts 4 wedstrijden te gaan moet er gewonnen worden om zo bij de beste 4 te eindigen!

02-05-2010, 14.00 uur op het Burgemeester van Tuyll Sportpark: DSO – s.v. ROAC

Overig programma 02-05-2010
Altior – Floreant
Soccer Boys – NSV’46
Bernardus – Nieuwkoop

Deel dit bericht

0 reacties op “Voorbeschouwing: DSO 1 – s.v. ROAC 1”

  • Dicky Heemskerk schreef:

    Mooi stukje Bob!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!