Voorbeschouwing Fc Lisse 1 – s.v. ROAC 1

Aanstaande zondag staat er voor ROAC 1 wederom een zware wedstrijd op het programma. Want ook Lisse behoort op voorhand tot één van de ploegen die in principe voor het kampioenschap zullen gaan strijden.

Na Alphen, Nieuwkoop en Voorschoten’97 mag ROAC het nu gaan opnemen tegen Lisse die prima tussen dit rijtje clubs past. ROAC heeft het dan ook niet getroffen met het zware programma zo aan het begin van het seizoen in hun debuutjaar in de derde klasse. Aan de andere kant, ROAC weet wel direct waar het staat en je kunt de topploegen ook al beter maar alvast gehad hebben. En een topploeg is Lisse zeker in 3A, alhoewel dat dit jaar nog niet helemaal tot uiting is gekomen. Zo wist Lisse thuis niet te winnen van DOSR en werd er vorige week nog verloren van Scheveningen. Maar Lisse heeft nog altijd meer punten dan ROAC, dat tot nu toe pas drie punten pakten, maar wel een duel minder speelden.

In het seizoen 2006/2007 troffen de twee ploegen elkaar voor het laatst op sportpark Ter Specke. Het duel eindigde toentertijd in een 1-0 nederlaag voor de paarsen. Daarna begon voor ROAC de neerwaardse spriraal die dat seizoen zelfs nog tot degradatie leidde. Voor Lisse begon juist de weg omhoog dat in 2007/2008 leidde tot het kampioenschap in de vierde klasse. In die twee seizoenen daarop in de derde klasse pakte Lisse telkens een periodetitel. Hoewel er bij Lisse een aantal ‘oude rotten’ zijn gestopt afgelopen seizoen zal Lisse dit seizoen promotie wederom als doelstelling hebben geformuleerd. Maar dat de ploeg niet onverslaanbaar is bleek dus al vorige week toen bij Scheveningen verloren werd met 3-2. ROAC heeft al laten zien dat het leuk kan meevoetballen en is daarom op voorhand zeker niet kansloos. En met de Lissese kermis nog in de benen zal Fc Lisse het niet makkelijk krijgen tegen een ‘gehavend’ ROAC; Perry van der Geest is weer terug van vakantie. Daarentegen is Arjen van Leeuwen nog geblesseerd en zijn Thijs van Seggelen en Loek de Blauw twijfelgevallen.

Komt allen kijken hoe de paarsen het er aanstaande zondag van af gaan brengen!  

03-10-2010, 14.00 uur op sportpark  Ter Specke: Fc Lisse 1 – s.v. ROAC 1

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!