Voorbeschouwing: Kickers’69 – S.v. ROAC

Zondag gaat het dan eindelijk gebeuren. De finale van de nacompetitie zal zondag aanvangen tussen Kickers’69 uit Leimuiden en onze mannen van trainer Loek Hendriks.  Na de 8-3 overwinning in de tweestrijd met SEP uit Delft moeten de paarsen het nu dus opnemen tegen Kickers’69.

Kickers’69 acteerde afgelopen seizoen in de derde klasse A waarin het eindigde op een elfde stek met 16 punten uit 22 wedstrijden. Voor de Leimuidenaren  betekent dit het spelen van nacompetitie. Zondag zal echter pas de eerste en tevens de laatste wedstrijd zijn voor Kickers’69 in de nacompetitie.

Kickers’69 kende dit seizoen een zeer matig seizoen. Nadat ze in het seizoen 2007/2008 achter FC Lisse op een tweede plek wisten te eindigen in de vierde klasse promoveerde ze naar de derde klasse. In het seizoen 2008/2009 wisten ze meteen de vijfde plek op te eisen in de derde klasse. Dit seizoen konden ze deze lijn dus niet doortrekken en zijn ze verplicht tot het spelen van nacompetitie. Kickers’69 was dit seizoen wel het enige team wat een puntje wist af te snoepen van de ongeslagen kampioen UVS.

ROAC kan komende zondag het nu al zeer mooie seizoen bekronen met het behalen van een promotieplek richting de derde klasse. Dit is sinds de oprichting van ROAC in 1979 nog nooit voorgekomen. Na de matige returnwedstrijd op de Rip tegen SEP zal ROAC echter wel uit een ander vaatje moeten tappen om de oranje/witten uit Leimuiden te verslaan. Qua blessures mag trainer Loek Hendriks het hele seizoen al niet klagen en ook voor zondag ziet het er naar uit dat iedereen fit is en tevens schorsing vrij.

Kan ROAC zondag weer voor feest zorgen?

Kickers’69 en ROAC troffen mekaar in competitieverband voor het laatst in het seizoen 2006/2007. In beide wedstrijden werd het 0-1. Voor ROAC wist in Leimuiden toen Mario van Duinen te doelpuntte. Aan het begin van dit seizoen kwamen beide teams elkaar ook al tegen in de poulefase van de Kaag en Braassem Cup. Deze wedstrijd – tijdens het trainingsweekend van de selectie –  werd na een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Loek de Blauw verloren met 1-3. 

Kickers’69 zal enig wedstrijdritme ontberen aangezien ze voor het laatst op 2 mei in competitieverband gespeeld hebben. Ondanks dat zullen de mannen van trainer Jan Wouters er alles aan doen om in de derde klasse te blijven. ROAC daar in tegen zal er alles aan willen doen om voor het eerst in de historie van de club te promoveren naar de derde klasse.

06-06-2010, 14.00 uur aan de Vlietkade te Hoogmade: Kickers’69 – S.v. ROAC

Voor alle ROAC supporters die zondag willen komen kijken in Hoogmade zal er een gezellige fietstocht worden georganiseerd richting Hoogmade. Om 13.00 verzamelen op ’t Hertogspark en natuurlijk gekleed in je ROAC tenue of dan wel paarse kleding!

Deel dit bericht

0 reacties op “Voorbeschouwing: Kickers’69 – S.v. ROAC”

 • Mario schreef:

  Bob weet je zeker dat Dolf toen scoorde?

 • Dicky schreef:

  Bob een paar dingen:

  – We hebben 8 keer gescoord tegen SEP
  – De laatste keer dat we daar wonnen maakte Super Mario de goal

  En we gaan stunten zondag!

 • Arjen Linstra schreef:

  Mannen,

  Heel veel succes zondagmiddag! Helaas kan ik deze zondagmiddag niet er bij zijn maar mijn grote vriend Kooy houd me op de hoogte! Ik ga uit van de derde klasse!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!