Voorbeschouwing: Nicolaas Boys 1 – s.v. ROAC 1

Komend weekend zal het niet maar alleen feest zijn tijdens het Meddle Festival want de paarsen van ROAC 1 moeten op zondags gewoon aantreden in Nieuwveen tegen het altijd lastige Nicolaas Boys. Nicolaas Boys draait dit seizoen zeer wisselvallig mee in de vierde klasse B. Nicolaas Boys staat momenteel op 10de plek terwijl het voor de winterstop nog werd gezien als serieuze kandidaat om bij de bovenste 5 te eindigen. Opvallend is dat de Nieuwveners bij de minst scorende teams in de competitie hoort en tevens na DOSR en ROAC de minst gepasseerde verdediging heeft van de vierde klasse B.

Aan het begin van het seizoen draaiden de mannen van trainer Jerry van Elsen bovenin mee en wisten aan de hand van de van Argon teruggekeerde keeper Niels Verhaar veel punten te pakken. Het sterke punt van Nicolaas Boys was de zeer stugge verdediging en de fysiek sterke voorhoede onder leiding van Menno Moerdijk. 

Echter na de winterstop zakten de Nieuwveners mede door vele blessures en schorsingen ver weg en uit de laatste 5 wedstrijden wisten ze slechts 4 punten te pakken. Afgelopen zondag had Nicolaas Boys geen wedstrijd en heeft zo dus de tijd gehad om blessures te laten herstellen.

Joost van den Bosch, hier in actie tegen Nieuwkoop, zal ook zondag weer willen schitteren na zijn doelpunt tegen DSO!

Bij Roac daar in tegen gaat alles crescendo. Na de 5-0 winst van vorige week in Zoetermeer op DSO bevinden de paarsen zich op een keurige derde plek die recht geeft op het spelen van nacompetitie. Zondag zal trainer Loek Hendriks ook weer de beschikking hebben over de verdedigers Arjen van Leeuwen en Jacco den Hollander.

Eerder dit seizoen op 30 november eindigde deze wedstrijd op ’t Hertogspark in 0-0.  In die wedstrijd was Roac de bovenliggende partij en wist dit in de eerste helft uit te drukken in enkele grote kansen. Deze werden niet benut en de wedstrijd kantelde toen 10 minuten voor de rust mandekker Arjen van Leeuwen kon inrukken na een domme charge aan de zijkant van het veld. Nicolaas Boys rook op dat moment zijn kans en creëerde enkele kansen. Met een man meer wisten de Nieuwveners echter het verschil ook niet te maken en na een rode kaart voor de ingevallen Ferry Lenting aan de kant van Nicolaas Boys wist Roac keeper Niels Verhaar nog enkele malen te testten zonder enig succes. Al met al toen een tegenvallend resultaat kijkend na de kansenverhouding.

Traditioneel heeft Roac het altijd lastig in Nieuwveen tegen het fysiek sterke Nicolaas Boys. De laatste wedstrijd die Roac speelde aan ‘de Speelmanweg’ eindigde onder leiding van Paul Sybesma in het seizoen 2006/2007 in 2-2 nadat Roac door doelpunten van Tom Borst en Wouter van der Hulst een 0-2 voorsprong had genomen!  Zondag zal Roac moeten winnen om de derde plek vast te houden. Nicolaas Boys daar in tegen kan vrijuit voetballen omdat er voor hun niets meer op het spel staat.

09-05-2010, 14.00 uur aan ‘de Speelmanweg’ te Nieuwveen:  Nicolaas Boys 1 – s.v. ROAC 1

Overige programma 09-05-2010
Floreant – DSO
DOSR – MMO
Stompwijk’92 – FC Zoetermeer
Altior – Nieuwkoop
Bernardus – Alkmania

Deel dit bericht

0 reacties op “Voorbeschouwing: Nicolaas Boys 1 – s.v. ROAC 1”

 • Menno Moerdijk schreef:

  Beste Bob,

  De naam van onze trainer is Jerry van Elsen en ik ben al jaar en dag spits. Heb nog nooit op het middenveld gespeeld.

  Verder leuke voorbeschouwing!

 • Arjen schreef:

  Bob,

  we hebben daar ook nog met Ron Langhout gevoetbald.

  X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!