Voorbeschouwing: Roac 1 in het paasweekend

Aankomend weekend speelt Roac 1 twee wedstrijden. Op zaterdag speelt Roac in eigen huis tegen Bernardus en maandag gaat Roac op bezoek bij Alkmania voor één van de leukere wedstrijden van het jaar. In het paasweekend kan Roac naar alle waarschijnlijkheid niet beschikken over keeper Bob Brugman die nog teveel last heeft van zijn enkel. Erik van Zeil is ook geblesseerd en is een twijfelgeval voor aankomend weekend. Wie zaterdag sowieso niet meedoet is Dick Heemskerk, hij pakte afgelopen zondag zijn 4e gele kaart van het seizoen en is daarom geschorst tegen Bernardus.

Voorbeschouwing: S.V. ROAC 1 – Bernardus 1

Op paaszaterdag speelt Roac pas voor de eerste keer dit seizoen tegen Bernardus. Eigenlijk zou deze wedstrijd in Hazerswoude Rijndijk plaatsvinden, maar omdat Roac – Bernardus op 16 mei (jeugdolympiade) stond gepland, zijn deze wedstrijden omgedraaid.

Bernardus staat op een 9e plaats, maar speelde pas 15 wedstrijden. Wanneer het zijn inhaalwedstrijden weet te winnen, kan Bernardus op een gedeelde 6e plaats komen. De ploeg van oud profvoetballer Patrick Kamperveen begon het seizoen dramatisch door 1-1 gelijk te spelen tegen DSO. Daar tegenover staan wel weer de monsteroverwinningen op Altior (1-7) en Soccer Boys (0-8) later in het seizoen. Dat is ook de reden dat Bernardus niet in de top meedraait; ze presteren te wisselvalig.

De laatste keer dat de wedstrijd Roac – Bernardus op het programma stond was alweer in 2007. Toen eindigde de wedstrijd in 4-1 voor Roac. Helaas bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.

03-04-2010, 17.00 uur op het Hertogspark: s.v. Roac 1 – Bernardus 1

Dick Heemskerk (hier tegen Mmo) zal de wedstrijd tegen Bernardus moeten missen vanwege een schorsing

Dick Heemskerk (hier tegen Mmo) zal de wedstrijd tegen Bernardus moeten missen vanwege een schorsing

Voorbeschouwing: Alkmania 1 – s.v.  ROAC 1

Op 2e paasdag zullen de mannen van trainer Loek Hendriks het opnemen in de derby tegen Alkmania. Alkmania bevindt zich na het 2-2 gelijke spel tegen buurman DOSR op een teleurstellende 12e plek.  Roac is na de 2-1 winst op Fc Zoetermeer terug te vinden op een 4e plek.  Echter in dit soort wedstrijden staat de plaats op de ranglijst altijd los van het eindresultaat. Roac wist de thuiswedstrijd met 2-0 te winnen van de mannen van Ronald Rosdorff maar echt gemakkelijk ging dat niet. Roac wist toen twee keer te scoren via een snelle omschakeling waarbij gebruik werd gemaakt van het inzicht en traptechniek van Thijs van Seggelen en de snelheid en koelbloedigheid van Loek de Blauw.

Alkmania draait tot dusver een teleurstellend seizoen waarin de 1e wedstrijden nog ruimschoots werden gewonnen van Soccer Boys en DSO maar daarna eigenlijk –mede door blessures- in een neerwaartse spiraal zijn beland. Afgelopen weekend wist Alkmania een punt te pakken tegen buurman DOSR waar eigenlijk meer verdiend was. In de wedstrijd werd er met vlagen goed gevoetbald en wellicht is deze wedstrijd de ommekeer en kunnen ze in de slotfase van de competitie toch nog iets maken van het tot nu toe verloren seizoen.

Op papier is Alkmania nog niet kansloos voor de nacompetitie. Hiervoor dienen ze echter wel de 3de periode te pakken en dus moeten ze winnen van Roac.  Roac is na de winterstop bezig met een knappe serie; winst op Nieuwkoop, NSV’46 , FC Zoetermeer en een gelijk spel tegen MMO. Echter zeker van nacompetitie zijn de mannen van Roac nog niet. Daarvoor dienen er nog een hoop wedstrijden gewonnen te worden te beginnen tegen Bernardus en Alkmania.

Laten we hopen dat de heren van Alkmania en Roac op de paasmaandag een mooie wedstrijd kunnen voorschotelen onder wellicht het genot van een heerlijke lente zonnetje.

05-04-2010, 14.00 uur op Sportpark Alkemade-Oost : Alkmania 1 – s.v. Roac 1.

Deel dit bericht

0 reacties op “Voorbeschouwing: Roac 1 in het paasweekend”

  • Erik schreef:

    Mooie voorbeschouwing, altijd leuk om te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!